Skip to Content

Video streaming reloaded

Mi-a (re)venit ideea de a face ceva video live streaming. Am periodic aceasta dorinta, tot periodic imi trece. Smile

Am inceput prin a-mi recupera parolele de la vechile mele conturi de la Utream.com, Livestream.com, Bambuser.com si Justin.tv, sa vedem cum mai sta treaba.

Intre timp, de acum vreo doi ani de cand m-am jucat ultima data cu livestreamingul au mai aparut si alti jucatori, cel mai important fiind YouTube. Da, chiar Youtube, care a introdus livestreaming si a relaxat conditiile pentru incepatori. E suficient sa n-ai acuze de copyright infringement si sa ai peste 100 de abonati. Eu nu ma calific, pe contul vechi am 96 iar pe cel nou am doar 18 dar, cine stie, poate pe viitor? Sau poate ii conving pe cei de pe contul vechi sa se mute pe contul nou. Smile

Revenim la furnizorii 'clasici', ustream, livestream, bambuser si justintv.

Dupa cum va ziceam, am recuperat parolele si am facut un test rapid de embed.

Bambuser

Bambuser are un sistem de embed cu iframe, care din motive obscure mie initial nu mi-a functionat. Apoi a mers. Nu mi-a placut ideea ca s-ar putea ca unora dintre vizitatori sa nu le mearga. Deci deocamdata e pe hold, pana cand mai fac teste.

Livestream

Livestream a schimbat un pic regulile jocului, varianta gratuita nu mai permite embedul in alte site-uri, streamingul poate fi vazut doar pe site-ul lor, unde, evident, vizitatorii trebuie sa isi faca un cont. Varianta basic costa 49$/luna, deci momentan este end game pentru mine, nu vreau sa platesc acum pentru acest experiment.

Ce ofera insa foarte interesant Livestream este un device numit "Livestream Broadcaster" care preia semnal de la orice videocamera care are iesire HDMI si il baga pe serviciul lor via wifi sau ethernet. Practic o "sapuniera" cu baterii pe care o pui pe DSLR si faci transmisii live, la doar 500$.

Alte detalii importante ar mai fi ca in varianta free ofera doar SD, 10gb de transfer de date lunar SI doar 50 de vizualizari concurente pana cand contul e confirmat/verificat.

Justin.tv

Justin.tv nu permite momentan nicio posibilitate de a scapa de reclame intr-o varianta de cont premium asa ca n-am mai testat mai departe, e no-no.

Ustream

Utream este castigatorul meu de pana acum. Reclame overlay care pot fi inchise (si care apar din nou dupa un timp, evident), player ok care poate fi embed-uit in blogul propriu, chat in player, ceva statistici.

Conturile pro pleaca de la 99$/luna, ceea ce e un pic endgame pentru mine dar varianta free e foarte buna.

YouTube

Ultimul testat a fost serviciul de livestreaming de la Youtube. Dupa cum va spuneam mai devreme a devenit foarte accesibil pentru toti abonatii YT, necesitand doar absenta copyright-strike-urilor si a unui minim de 100 de abonati.

Eu nu am 100 de abonati dar exista un mic truc prin care poate fi folosit acest serviciu, prin intermediul contului de G+. Aveti un cont de G+, nu-i asa? E gratis, nu doare, nu costa.

In contul de G+ poate fi pornit un "hangout" iar codul de la playerul de YT este similar codului obisnuit al unui videoclip, e suficient sa il adaugati in playerul vostru favorit embed-uit oriunde, cu orice setari (eu am un player extrem de customizat, cu pre-roll-uri etc si a functionat perfect in forma asta).

Deci transmisia live in YouTube merge brici daca e pornita din contul de GooglePlus.

Concluzii finale? Ustream si YouTube sunt finalistii mei, cu plusuri si minusuri fiecare (le discutam alta data, trebuie sa mai experimentez).

Daca aveti intrebari, adaugiri, ponturi sau vreti sa ma contraziceti aveti mai jos formularul de comentarii.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole