Skip to Content

video

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Cum sa preiei un video de pe Antena3?

Nu sunt un fan al Antenei3 dar uneori readerul meu RSS se incapataneaza sa imi recomande cate un titlu irezistibil. Titlu care dupa cum ii sade bine site-ului unei televiziuni de regula duce la un videoclip.

Din motive pe care nu le inteleg foarte bine Antena3 nu are facut un sistem de preluare rapida si civilizata a unui clip de la ei pentru a fi postat intr-o pagina de blog. Un <iframe> simplu si cinstit, asa cum au Youtube, Vimeo & all big boys.

Si ce facem daca totusi vrem sa preluam un videoclip? Improvizam, romanul s-a nascut poet, repara o Dacia cu o sarma si participa la dezbateri de campanie prezidentiala chiar daca are fobie sociala si ideatia cam zdruncinata. Nu e nicio aluzie la domnul Iohannis, sa nu deviem, sa ramanem la partea tehnica, si nu ma duce pe mine in ispita ca imi gasesc drumul si singur. Laughing out loud

Cum sa fac embed la un clip de la Vimeo care are embed-ul dezactivat?

Am vazut de curand la cineva un clip gazduit la Vimeo pe care imi doream sa il folosesc ca ilustratie la unul din posturile mele. Din anumite motive (pe care n-am sa reusesc sa le inteleg niciodata cu adevarat) persoana respectiva a dezactivat optiunea de embed, restrictionand embed-ul doar pentru site-ul sau.

Conturile de Vimeo Plus aparent stiu sa faca acest tip de "protectie", sa permita embedul selectiv, doar pe anumite site-uri. Incearca si ei sa isi justifice cei saij' de euroi pe care ii iau anual pentru conturile Plus.

Buun. Deci

1. imi doream clipul Smile

2. m-am gandit ca e o ocazie buna ca sa aflu cam cat timp ii ia unei persoane cu cunostinte tehnice modeste (asa ca mine) sa descarce un clip "protejat" la Vimeo.

Embed cu subtitluri la TED video

Cu siguranta stiti cu totii videoclipurile cu conferintele TED Pentru mine sunt o sursa inepuizabila de inspiratie si de multe ori simt nevoia sa le impartasesc si cu altii. Asa ca ocazional le postez si pe unele din blogurile mele.

Unii din vizitatorii blogurilor mele, posibilii beneficiari ai videourilor postate nu se simt suficient de confortabil cu limba engleza. Nicio problema, una din caracteristicile inregistrarilor TED este ca au subtitluri intr-o gramada de limbi, inclusiv in romana. E suficient un clic si subtitrarea este activata.

Syndicate content


Smokers