Skip to Content

Vama, ca o prostituata la ciclu

De cateva ore ploua incontinuu in Vama Veche. Pentru ca intelepciunea populara recomanda in situatii din acestea activitati contabil-recreative am decis sa procedez altfel, mi-am luat pelerina si am dat o raita prin downtown.

Dupa cateva (putine) ore de ploaie Vama arata ca o prostituata la ciclu: zambeste fals-vinovat la clienti, oferind servicii incomplete.

Primii au disparut din peizaj domnii tigani de etnie rroma care racnesc toata ziua "porumbelu' fierbintzelu'". Din motive doar de ei stiute tiganii fug de apa in general si de ploaie in particular. O fi ceva in ADN-u' lor care le zice ca ploaie = pneumonie, habar n-am. Povestea aia din filmul "Satra" in care ceva lolite dansau in ploaie e vrajeala totala. Tiganii fug de ploaie mai ceva ca astmaticii de polen.

Dupa "porumbelu' fierbintzelu'" au disparut si "margelatii" adica aia care vand tot felul de pietricele pe sforicele. Domnii politisti, indiferent de etnie stateau confy, adapostiti la o terasa police-friendly molfaind ceva mocangeala comestibila. Pareau indecisi daca sa plece, na, ei spre deosebire de domnii tigani civili cam sunt platiti de stat sa stea prin Vama.

A disparut tot lumpenul din centru, s-au golit bordurile de "salvati betivii" de zici ca le-a dat careva cu țiclonel. Al dracu' lumpen, n-are niciun pic de etica profesionala, n-ar sta vizibili in conditii vitrege.

Scena pentru FolkYou pare aproape gata, mai trebuie doar urcat acoperisul. Maine mai pe la amiaza, dupa ce se trezesc domnii artisti probabil ca vor incepe si repetitiile. O buna ocazie de ceva poze, cu ploaie sau fara, abia astept.

Ca la fiecare ploaie in Vama in cateva locuri dau intotdeauna pe afara haznalele si pute pestilential.

Vama, ca o prostituata la ciclu zambeste stramb si isi pune la uscat prosoapele in timp ce maraie ca Gigi Becali la duşuri "verflossen ist der Gold der Tage". Iar maine va deveni nostalgica si va canta tot felul de romante, una si una.

Lumeeeeee,lumeeeee,sooooro lume, De ce esti prea rea de gura, De ce ma privesti cu ura? Asta e cantarea favorita a tuturor distrusilor, care au impresia ca lumea ii uraste. Gresit, ura e un sentiment puternic, inseamna conectare, nu se conecteaza nimeni la tine, bah luzere, sau, in orice caz, nu fara sa ai ceva de oferit. Indiferenta te mananca.

Bine ca Tudor Chirila nu canta folk, ca ma mutam pe perioada festivalului in 2 Mai. Adica nu in 2 Mai, ca acolo sunt fantome celulitice, ma mutam in Duran-Kulak, ca e si mai aproape si au o bere minunata, la numai o leva kila. Smile


Later edit: Tudor Chirila CHIAR canta la "FolkYou", asa ca, pana presteaza el un oral pe scena eu ma duc, dupa cum ziceam, pana in Duran-Kulak sa imi iau o Каменица...

Comments

depasita in timp si...spatiu!

Doc, sunt cam 'pa vechi',cand culegeam bronzul in Costinesti, astea erau 'in trend' Smile

sa injur, sa nu injur?!

Ai uitat:'Colorata,maine-i gata'(acuma nu stiu care-i mai colorata), 'Ia gogoasa neamule','nu dati banii pe prostii, luati bomboane la copii'...da-ti vine sa zici in loc de Folkyou...Fuck you Smile

re: injuraturi

1. tu esti liber sa injuri iar in functie de cat de inteligenta e injuratura eu sunt liber sa o postez sau nu. Smile

2. astea cu 'colorata' etc sunt vechi, un bun culegator de folclor contemporan (asa cum ar trebui sa fie un blogger) culege si el ceva proaspat...

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole