Skip to Content

Ursula Haverbeck

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Realitatea paralela a credintelor puscariabile

O batrana de 88 de ani din Saxonia Inferioara a fost condamnata la doi ani si sase luni inchisoare cu executare pentru ca ea este de parere ca anumite parti din istoria oficiala a Germaniei n-ar fi relatate corect. Eu nu sunt istoric, asa ca habar n-am daca istoria oficiala corespunde adevarului sau nu, asa ca merg pe incredere pe varianta oficiala. Istoria e in mare masura o problema de credinta. De altfel nici nu e prea important pentru viata mea de zi cu zi daca istoria oficiala a Germaniei contine inexactitati, omisiuni, erori, orori, minciuni, manipulari sau nu.

La fel cum n-am prea multe informatii despre regele Decebal (nimeni n-are) dar nu ma costa nimic sa cred ca regele Decebal a existat. Sau poate a existat doar frate-su, pe care il chema la fel si nu era dac ci vizigot si astfel am fost pacalit la orele de istorie, habar n-am.

Ce ma intriga pe mine este urmatorul lucru. Daca noi, oamenii, in general nutrim credinta ca istoria oficiala a Germaniei e cea din manuale (ca doar n-are cum sa fie altfel, nu? Wink ) iar femeia aia cu mintile ratacite de varsta inaintata (88, remember?) spune lucruri traznite, de exemplu cum ca Holocaustul n-ar fi fost chiar asa cum e in carti, locul ei nu ar fi mai potrivit la psihiatrie decat la puscarie? Ar putea foarte bine sa spuna ca Hitler nu a existat. Sau ca limba germana nu a existat pana acum vreo 2-3 ani, cand a evoluat din turca si araba vorbite in cartierele rau-famate ale Berlinului.

Syndicate content


Smokers