Skip to Content

unus mundus

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Darwin te iubeste. La fel si Daeniken

Nu stiu daca stiati dar una din bataliile cele mai grele care se duc in SUA este o batalie putin vizibila si care se duce in general pe partea din spate a masinilor. Acolo unde oamenii pun tot felul de stickere cretine gen "soacra la bord", "sunt stresat, nu ma claxona" sau "primesc fete in gazda".

In batalia dura care se duce pentru partea dorsala a masinii americanului de rand 2 tipuri de stickere se confrunta cel mai rau, mai rau decat Basescu cu Ponta, mai rau decat rachetomodelistii palestinieni cu omologii lor israeliti. E batalia dintre Jesus si Darwin. Un fel de batalie finala dintre bine si rau cum ar veni. Dintre Dreapta Credinta si Fiara Babilonului.

O plimbare prin universul (ne)observabil

Una din cele mai frumoase si utile "jucarii" facute in flash pe care le-am vazut vreodata. De pe slider poti naviga in jos, inspre lumea microscopica, in sus inspre distantele atat de mari incat obosesti doar la a ti le imagina. Punctul de plecare e omul, marimea tuturor lucrurilor.

O adevarata enciclopedie incorporata intr-un singur flash, cu explicatii pertinente, compacte despre fiecare obiect prezentat. Initial il descarcasem pentru fii-mea dar m-am trezit ca am uitat ceaiul pe foc tot plimbandu-ma in sus si in jos prin universul cunoscut. Asa ca m-am decis sa il postez aici (sursa&autorii le vedeti chiar in flash), ca sa il folosesc oricand am si vreau sa investesc 10 minute in educatia mea. Ceea ce va urez si voua. Smile

Atentie, da dependenta! Sa nu ziceti ca nu v-am spus.

Poate ca Dumnezeu este un colectionar compulsiv

De curand lumea astronomilor si celor pasionati de astronomie este bulversata de o descoperire care e greu de inteles si de acceptat. Descoperirea este ceea ce ar putea fi cea mai mare "chestie" din universul cunoscut de noi.

Mai precis e vorba de o formatiune de 73 de quasari care functioneaza impreuna si care se intinde pe o distanta de 4 miliarde de ani lumina. Scriu "miliarde" ca sa va scutesc sa mai numarati grupele de cate trei zero. Deci miliarde.

Locuitorul cu nr. 7.000.000.000

Anul trecut, undeva prin luna martie ceva agentii americane au estimat ca s-a nascut locuitorul Terrei cu numarul 7.000.000.000

Evident, nu stim unde si cum, daca e negru, daca e blond, daca are ochii oblici sau albastri. De fapt, daca ma intrebati pe mine eu cred ca "locuitorul Terrei" no. 7.000.000.000" nici nu exista. Nu fac misto, cred ca numarul 7.000.000.000 este o inventie statistica.

Presupunand ca am fi avut niste mijloace extraordinare de a supraveghea nasterile din ziua Z (12 martie dupa prognozele americanilor) ce inseamna "locuitor"? Orice nastere inceputa? Orice nastere terminata? Orice copil nascut oricum? Doar cei nascuti vii?

Intre 100 de nasteri simultane care e cea castigatoare, cine a pus primul piciorul jos? Cine a scos primul urlet?

Syndicate content


Smokers