Skip to Content

Un fleac, m-au huiduit

Ma trezesc dis-de-dimineata in penultima zi de vacanta si merg cu grija ca sa nu comit vreun vreun accident domestic, ceva, la bucatarie sa imi iau o cafea. In bucatarie merge un televizor, ca in orice bucatarie romaneasca traditionala.

La televizor se aud huiduieli, vad o multime de oameni si jandarmi. Ma gandesc ca poate vor sa il umfle pe chiriasul din Cotroceni pentru ca nu si-a platit chiria, cine stie, na, speranta moare ultima. Smile

Din pacate ma lamuresc repede ca viata bate fantezia. La live-ul de la teve este un grup de pensionisti care il huiduiesc pe Sergiu Nicolaescu pentru ca a vrut sa fie incinerat. Iar televiziunile sorb cu nesat din realitatea halucinanta a pitecantropilor huiduitori...luandu-le interviuri.

Un pitecantrop zice ca la cate filme "istorice si preistorice" (sic!) a facut Nicolaescu ar fi meritat sa nu i se respecte dorinta. Alta, o femela batrana cu o caciula caveman-style, plange in hohote drept raspuns la intrebarile cretine puse de reporterita. Un altul ne caineaza ca natie ca nu a intervenit presidentia, guvernul pentru a-l (pre)lua pe Nicolaescu. Mda, asta era chiar o idee, sa se faca o licitatie publica pentru Nicolaescu si sa il primeasca cine ofera mai mult. Guvernul sau Biserica Ortodoxa Romana sau vreun fanclub. Si apoi sa decida ce face cu obiectul licitatiei. Il restaureaza, il caseaza, il depoziteaza six-feet-under etc.

Gloata e de-a dreptul furioasa, ma astept sa inceapa sa dea cu pietre. Poate ca nici n-ar fi o idee asa de rea sa fie lasati sa rezolve traditional si problema tinerei vaduve a lui Nicolaescu, o sesiune de lapidare rapida in fata Cercului Militar National ne-ar readuce rapid in randul natiunilor care respecta traditiile, cred ca pe lista undeva intre Pakistan si Afganistan.

Am inteles ca unul din motivele pentru care gloata e furioasa pe vaduva e ca poarta paltonul lui Sergiu Nicolaescu. Nu stiu care e treaba cu paltonul, poate ma lamureste cineva mai priceput decat mine in ale ortodoxiei, e vreo traditie ortodoxa care interzice sa porti paltonul mortului, care-i treaba?

Pana acum credeam ca in Romania e destul de greu sa traiesti asa cum vrei. Acum descopar ca in Romania e greu si sa mori cum vrei. Si asa cum romanii cu dare de mana aleg sa-si trateze guturaiul in strainatate probabil ca tot fel, in curand, romanii cu dare de mana vor alege sa moara in strainatate pentru ca in Romania e taare complicat sa mori. Sau mai rau, te huiduie lumea pentru ca nu mori cum trebuie.

Maestre Nicolaescu, la banii lu' matale puteai alege sa mori in tihna in Brazilia, te faceau coloratii aia cum voiai matale, tuns, ras, frezat, te vopseau, te bibileau, servicii complete. Ai ales sa mori printre fundamentalistii astia, care in lipsa flacarii de aragaz de acasa sunt obsedati de flacarile Ghenei.

Se pare ca nu e nevoie sa mergi in strainatate ca sa iti fie rusine ca esti roman. Uneori mie mi se face rusine chiar si aici, in Romania, doar uitandu-ma la televizor. Abia astept sa ma intorc acasa din vacanta, acasa n-am televizor, sunt zen.

Comments

Stiu ca voi deveni de-a

Stiu ca voi deveni de-a dreptul banala prin ce am sa spun acum, dar imi asum riscul.Atata vreme cat la mort luma jeleste de mama focului pana la nivel de bocitoare platite 'sa faca atmosfera', atata timp cat intr-o proportie covarsitoare ortodocsii se ingroapa, tot ce iese din tipare e blamat si acuzat.Nu faci pecum majorotatea, esti aratat cu degetul sau, mai rau, te trimite careva la Balaceanca, ca de psihotrapie nu prea aude lumea asta care-i cu bocitoarele, inmormantari, prapuri, galeti, punti, precum si alte obiceiuri crestinesti.
Restul, atat timp cat reprezinta o minoritate si nu se supune cutumelor bisericesti, este supusa oprobiului public..ma rog..in cel mai rau caz vei disparea in ...Focurile Gheenei..si iaca-ta ca tot la 'crematoriu' ajungem, metaforic vobind.

conditiile sunt create pentru

conditiile sunt create pentru a lua avant o astfel de miscare..
Saracie, manipulare in masa, lumea asteapta "patrioti" din astia cu ciomege care sa faca dreptate.
Uitandu-ma la ce mentalitati au daca vor ajunge pana acolo detinerea de arma de foc pentru orice om de alta parere cu ei e singura metoda reala de protectie.
Si nici aia suficienta..

Penibil

Lucrul acela mi s-a parut cel mai penibil cu putinta pe care l-ar putea face cineva la inmormantarea unui om.

Vin ei si huiduie pe nevasta-sa, pe cine a mai fost acolo.
Ma mir, sincer spun, ca nu au atacat-o.

Dar am sa-l citez putin pe M Badea:

Sper ca toti homunculii care s-au manifestat astazi ca niste bestii dezaxate la incinerarea lui Sergiu Nicolaescu sa ajunga cat mai repede in raiul pe care-l revendica.

Ceva de genul.

Ar putea urma fara probleme si atacuri

Ar putea urma fara probleme si atacuri. Gandeste-te ca legionarii care "protestau" adesea ca echipe de ciomagari erau profund traditionalisti si religiosi, cam ca huiduitorii de azi.

Si o faceau cel mai adesea in numele a ceea ce ei credeau ca e "dreapta credinta"...

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole