Skip to Content

UE

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Albioane, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii

Zilele acestea se duce pe ultimii sute de metri o campanie furibunda de influentare, manipulare si intoxicare a unui mic popor mandru din Europa, care de sute bune de ani refuza sa isi piarda identitatea. Este vorba de poporul scotian.

Pe 18 septembrie anul acesta poporul scotian are ocazia sa isi schimbe printr-un referendum viitorul dintr-unul care i-a fost furat sistematic intr-unul in care ii apartine. Un referendum in care va trebui sa raspunda simplu prin DA sau NU daca mai doresc sau nu sa faca parte parte din "mini-imperiul britanic" care a mai ramas.

Elvetienii s-au saturat de europeni

Poate ca prinsi cu evenimentele internationale, protestele de la Pungesti, vocabularul doamnei Nuland, veceurile redundante de la Soci si noul veceu din politica romaneasca adica Partidul Mișcarea Populară nu ati auzit de votul care a avut loc de curand in Elvetia.

Foarte pe scurt, pentru cei care ati deschis mai tarziu televizorul elvetienii (care, desi nu sunt parte din Uniunea Europeana a Tuturor Birocratiilor si Interdictiilor au cu aceasta multiple acorduri de sex in grup) au decis ca in tara lor curata si mirosind a primavara intra prea multi nespalati de europeni si ca atare au votat (in Elvetia se voteaza totul, chiar totul) daca sa impuna cote de "emigrare" pentru europeni.

O invazie care nu a mai avut loc

Ieri a expirat ultima amanare pe care tari din UE au avut-o fata de cetatenii romani si bulgari.

Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franța, Malta si Marea Britanie si-au deschis piata muncii pentru muncitorii din Romania si Bulgaria.

Daca nemtii, olandezii, francezii si-au dus cu demnitate anxietatea fata de ipoteticele valuri de lacuste romanesti si bulgaresti, calmul englezesc in schimb a facut un circ de zile mari.

Ultimele luni de zile tabloidele britanice au descris englezilor simpli, atat celor care traiesc "nine-to-five" cat si celor aflati pe ajutoare sociale de trei generatii cum va veni norul de lacuste si le va hali viata lor insulara pura si dura.

Junele Ponta are cojones

Aveam mai demult o vaga banuiala ca junele Ponta ar putea avea ceva cojones. Cel putin unul, ca socrul domniei sale, Ilie Sarbu, probabil doua, ca bunicutza Ilici sau posibil chiar mai multe. Incep serios sa cred ca are mai multe.

Cand s-a apucat de cruciada impotriva marinarului betiv care incepuse sa trateze Romania ca pe sala masinilor dintr-o nava slinoasa pe care slujise domnia sa am crezut ca e doar un teribilism care tine de varsta. Na, astia mai tinereii (si pentru lumea politica dl. Ponta e destul de tinerel) uneori vor sa isi mai arate muschii inca in formare.

Rostul utopiilor este sa ne faca sa visam frumos

Intotdeauna am avut o slabiciune pentru utopii. Orice fel de utopii. De la falansterul de la Scaieni, pana la Brave New World.

Insa aceasta ultima utopie (sau mai bine zis initiativa cu aroma utopica) este creme de la creme, mama utopiilor. Nu stiu daca ati mai auzit de ea, se numeste "UBI", sau "Iniţiativa cetăţenilor pentru un Venit de Bază Necondiţionat"

Foarte pe scurt, unii incearca sa stranga un milion de semnaturi din Europa ca sa convinga Bruxellesul ca fiecare loser din orice parc, gara, mlastina a Europei are dreptul la o suma de bani lunara. Atentie, a nu se confunda cu ajutoarele sociale pe care oricum le iau clocharzii Europei, nu despre ele e vorba. Ci despre o suma la care ar trebui sa aiba dreptul fiecare barbat, femeie din Europa, indiferent de educatie, lungimea nasului, culoarea tenului, religie sau ce parte a corpului utilizeaza pentru amor.

Uniunea Europeana explicata incepatorilor

Eu am vazut clipul de doua ori si pare atat de complicat ca nici europenilor nu le este usor sa inteleaga despre ce e vorba.

Poate ca in loc de cursuri de religie in scoli ar trebui sa se introduca mai cu folos cursuri de "functionare europeana". Povestile ortodoxiei nu ii ajuta cu nimic pe capsunistii romani de pe meleagurile Europei.

Felul cum functioneaza Europa, da, ar fi de mare folos.

Tigari fara identitate

Ca fost fumator viitorul unor tigari fara identitate mi se pare un pic SF, dar perfect posibil.

O directiva europeana care a stat la incubat vreo 10 ani pare sa isi scoata in sfarsit cornitzele: tigarile vor fi vandute in pachete care sa arate la fel, in culori neutre, cu brandul scris cu acelasi font si cu obisnuitele avertismente ca strica tenul doamnelor si erectiile domnilor si multe alte rele, probabil le stiti.

Syndicate content


Smokers