Skip to Content

Ucraina

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Istoria romanilor ca o gluma de 1 aprilie

Astazi, 1 aprilie 2016 se implinesc 75 de la masacrul de la Fantana Alba, unde 2000 de romani au fost executati de bolsevici pentru "vina" de a incerca sa se refugieze in Romania, sau, ma rog, ceea ce mai ramasese din Romania la momentul respectiv.

Sigur, 2.000 nu sunt 6.000.000, asa ca romanii nu au inventat un cuvant special pentru mortii lor, nici pentru cei de la Fantana Alba, nici pentru restul de 250.000 ucisi de sovietici, nu au facut muzee si nu predau aceasta data in cursuri speciale de scoala generala.

Care este asemanarea dintre ucrainieni si Mircea Geoana?

Protestatarii pasnici din Ucraina au doborat un elicopter al armatei ucrainiene care venise sa le deranjeze protestele. Printre cei 14 militari morti si un general. Curat, elegant, elicopterul rezolvat de cativa membri ai cercului de rachetomodelism din Slaviansk.

Nu-i rau pentru niste civili pasnici si fara experienta militara. Smile

Imperiul Rus n-a facut mizerie cu Crimea

Rezultat incredibil la referendumul pentru independenta Crimeii. Smile Daca nu v-am facut sa zambiti inseamna ca n-a fost o gluma prea reusita.

Gata, s-a terminat. Cine ar fi crezut ca provincia rusofona va vota pentru intrarea in Federatia Rusa? Toata lumea?

Apreciez in toata povestea asta delicatetea Rusiei de a face lucrurile care trebuiau facute cat mai politicos. Militarii care au ocupat peninsula nu purtau insemne oficiale ale armatei ruse (hai ma, ca ar fi putut fi ceva "militii" locale, jeez), toata butaforia asta cu referendumul, mesajele pacifiste si politicoase adresate cancelariilor europene.

Ucraina este o mini "Uniune Sovietica"

Vad ca multi ii compatimesc pe ucrainieni cum incearca ei ca fetele sa scape de fantoma Uniunii Sovietice, actuala "Federatie Rusa". O fantoma cat se poate de potenta de altfel. As vrea sa le reamintesc compatimitorilor ca Ucraina insasi este un fel de mini-uniune-sovietica, care are teritorii si populatie care nu ii apartin. Bucovina si Basarabia istorica (Bugeacul) cu sutele de mii de romani "blocati" acolo de o istorie complicata sunt doar doua banale exemple.

Euromaidanezii si simpatizantii lor din Romania

Dupa fuga presedintelui Ianukovici una din primele legi pe care le-au dat "maidanezii" din Kiev proaspat veniti la putere a fost retragerea dreptului romanilor de a vorbi romaneste acolo unde minoritatea romana depaseste 10%. Bucovina, Bugeac gen. Sper ca toti simpatizantii din Romania ai "euromaidanezilor" sunt acum multumiti.

Ce-mi plac mie "revolutiile" astea in direct

Ce-mi plac mie "revolutiile" astea in direct si cei care "mor pentru libertate".

Da, in Ucraina s-a murit pentru libertate. Pentru libertatea unui politruc corupt si controversat cum ar fi Iulia Timosenko.

Pentru asta au murit in piata cateva sute dintre protestatarii pasnici inarmati cu ciomege si ocazional cu pistoale si AKM-uri (hai, "pasnicilor", ciomege inteleg, dar AKM-uri unde dreaq ati gasit???) ca Iulia Timosenko sa iasa spectaculos din puscarie, intr-un spectaculos carucior de invalid (nu va speriati, nu e invalida, asa cum nu e blonda, caruciorul e doar pentru efect scenic, la fel ca si culoarea parului).

Nici revolutiile nu mai sunt ce erau odata

Aparent specialistii in revolutii au cam inceput s-o dea cu oistea-n gard.

Daca pana acum revolutiile le-au mers ca unse (doar un prost ca Ceausescu putea sa fuga cu elicopterul dintr-un oras in care avea toate resursele pentru a se apara sau un Gadafi ramas singur in mijlocul drumului) acum insa se pare ca ceva nu mai merge asa de usor.

Siria e un prim exemplu unde mult-asteptata "revolutie" se lungeste in exces. Presedintele legitim e inca in functie, tara e rupta in doua, sute de mii de morti. Ceva n-a mers bine.

Biroul de Relatii cu Bastinasii Europeni si nesimtirea americana

Ca sa parafrazez un celebru iubitor de caini cu cat aud mai multe despre SUA, cu ata mai mult mi se face mai dor de Uniunea Sovietica.

Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt vreun nostalgic al "secerii si ciocanului". Am urat din tot sufletul meu mic si negru Marele Frate de la Rasarit care pe noi, romanii ne-a impins grav inspre Evul Mediu, ne-a decimat elitele (atat cat le-am avut) ne-a dijmuit economia zeci de ani si a creat si lasat in urma lui monstri gen Visinescu, Ion Ilici Iliescu sau Basescu.

Ucraina ca o tabla de sah

Ori de cate ori aud stiri din Ucraina (cam zilnic in ultima vreme) imi aduc aminte de Romania anilor '89 si '90. Mai precis Romania ca o tabla de sah cu o suprafata de 238.391 km2 si cu 23.000.000 de pioni (atunci). Un joc de sah pe care, evident, nu il jucau romanii. Jucatorii erau altii, cel putin cei mari. Si au tot jucat, si au tot jucat, cu castiguri si pierderi temporare din toate partile.

Dupa 23 de ani de jucat partida s-a stabilizat iar pentru Romania soarele nu mai rasare de la Rasarit, ci mai de la Apus.

Syndicate content


Smokers