Skip to Content

Tristeţea mea aude nenăscuţii securisti pe nenăscuţii oameni cum îi ascultă

Mircea Badea Chiar El a zis la un moment dat o vorba mare. Intre doua batai mancate de la motociclisti cum ar veni. A zis Mircea Badea ca telefonul lui este atat de ascultat incat s-a gandit chiar sa vanda ceva spatiu publicitar, in timpul convorbirilor sa mai bage cate o reclama. Are sens.

O alta vorba mare a zis de curand John Kay, premierul neozeelandez, care a declarat public ca desi el are un telefon mai securizat decat majoritatea oamenilor (si asta are sens) totusi este prudent. Adica nu isi ia telefonul cu el atunci cand are conversatii confidentiale si il schimba des, odata la trei luni. Un om prudent, kiwiotul asta, ancorat in sinergia faptelor si meandrelor concretului.

Cu riscul de a fi inteles gresit va marturisesc ca eu empatizez cumva cu toti ascultatii acestei lumi. Parafrazand Poetul, tristeţea mea aude nenăscuţii securisti pe nenăscuţii oameni cum îi ascultă.

Nu stiu de unde imi vine empatia asta cu ascultatii, o fi ceva deformatie profesionala de la exersat prea multa empatie in general.

Cred ca a fi ascultat la telefon e ca si cum autoritatile ti-ar masura anal temperatura in timp ce faci sex cu sotia si ar tine un jurnal amanuntit cu temperaturile inregistrate.

Ce nu inteleg eu insa la toti nefericitii ascultati de toate serviciile acestei lumi este de ce nu experimenteaza magia convorbirilor VoIP. De la cele mai la indemana, WhatsApp gen pana la cele mai sofisticate, cu aplicatii dedicate.

Internetul e peste tot, ne inconjoara ca o placenta invizibila, aplicatiile de telefonie cu cat sunt mai diferite cu atat pun mai mult la incercare profesionalismul angajatilor serviciilor.

Bunaoara sa luam un nefericit politician mioritic intrat in vizorul DNA-ului romanesc. Functionarul DNA apasa pe un buton si gata, convorbirile telefonice ii sunt livrate automat, for his listening pleasure. Tehnic vorbind e un buton, operatorii de telefonie mobila nici macar nu stiu cine pe cine asculta.

Cu toate picanteriile despre caltabosi, termopane sau excursii la Paris. Despre ultimul sex salbatic cu amanta rivalului politic la ultima sedinta de partid. Contribuabilul din Romania il plateste exagerat pe functionarul DNA, pentru ca n-a muncit mai deloc pentru a asculta telefonul coruptului. Efortul functionarului securistic tinde asimptotic catre zero.

Dar daca coruptul ar vorbi de exemplu prin WhatsApp? (pentru cei care nu folosesc WhatsApp, da, permite convorbiri audio, da, sunt gratis si da, se aud mai bine decat cele de telefonie mobila obisnuita). Nu s-ar intampla nimic spectaculos in afara de faptul ca functionarul DNA de data asta ar trebui sa isi merite leafa. Traficul de internet se intercepteaza un pic mai greu, tre' sa te mai si pricepi, poate avea surse foarte diferite care se schimba odata cu cafeneaua de unde vorbesti si, creme de la creme, ei bine, majoritatea aplicatiilor VoIP au traficul nitzel criptat. Inclusiv cele banale ca WhatsApp.

Eu vorbesc mult pe WhatsApp. Nu pentru ca as avea ceva de ascuns (de obicei tot ceea ce imi trece prin cap scriu pe blog, de multe ori ma si filmez singur si le pun pe net, mai poftiti pe la noi, securistii si heitării sunt bineveniti) ci pentru ca pot sa vorbesc gratis cu orele cu prietenii din toata lumea. Inclusiv aia din lumea romaneasca. Nu despre caltabosi (ca nu mananc junkfood) si nici despre termopane (ca stau pe malul Liffey-ului cu chirie) de regula doar barfe si mondenitati.

Cum sunt ascultati romanii gen. Laughing out loud

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole