Skip to Content

Trei luni in Vama Veche

Astazi se implinesc fix trei luni de cand am inceput modestul meu experiment de downshifting. Mai precis sa renunt la masina de spalat, aerul conditionat, cuptorul cu microunde, mall-uri etc etc pentru a ma muta pe malul marii intr-o rulota foarte stramta. (Precizez ca este stramta pentru ca exista si rulote spatioase, majoritatea sunt mai spatioase decat a mea. Smile )

De internet nu m-am putut desparti (are si downshiftingul limitele lui...), biblioteca am inlocuit-o cu un geamantan cu carti. De televizor & radio n-a fost nevoie pentru ca nu mai 'consum' nici in Bucuresti de multi ani.

Am descoperit repede ca se poate gati excelent si fara aragaz, ca se poate face focul pe intuneric si aprinde cu un singur bat de chibrit Smile, ca pentru a spala rufe ai nevoie doar de un lighean si ca o simpla sfoara intinsa pe doi tarusi tine excelent loc de gard.

Departe de mine intentia de a ma alatura corului penibililor care canta "Vama nu mai e ce-a fost". Din fericire Vama nu mai e ce a fost, in fiecare an se schimba putin cate putin, odata cu oamenii care se schimba si ei. Pe mine unul ma plictisesc de moarte nudistii "doctrinari" care se plang ca Vama nu mai e "a lor". Ca s-a umplut de baldachine si sezlonguri. Si eu mi-am adus de acasa 2 sezlonguri, nu-mi place sa citesc in pozitia popandaului si nu simt ca daca stau pe sezlong in loc de nisip/iarba stirbesc vreun pic spiritul locului. Indiferent ce-o mai insemna si asta.

Prietenii m-au intrebat de mai multe ori in aceste trei luni daca nu ma plictisesc. Si mama m-a intrebat acelasi lucru. Nu doar ca nu m-am plictisit dar m-am bucurat de fiecare minut. Ploaia se aude altfel atunci cand te desparte de ea doar o coaja de tabla. Vantul se aude altfel. Spalatul pe dinti e altfel atunci cand folosesti apa de mare. Cafeaua de dimineata e altfel atunci cand se amesteca cu aerul sarat al marii.

O alta intrebare care mi-a fost pusa frecvent a fost daca nu m-am simtit singur, daca nu mi-au lipsit oamenii. Si la intrebarea aceasta raspunsul e simplu: cred ca in aceste trei luni am cunoscut mai multi oameni noi (personal vorbind, fac abstractie de relatiile "tehnice" psihoterapeut-client) decat am cunoscut in trei ani de stat in oras. Explicatii sunt mai multe, aici oamenii lasa mai rapid mastile jos (si la propriu si la figurat), timpul se comprima, "arderile" sunt mai intense. Smile

Am cunoscut oameni foarte interesanti, de la care am invatat o gramada de lucruri, militari, fosti militari, agricultori, freelanceri, carciumari, IT-isti, medici, fotografi. Sigur, am cunoscut si clowni, e plina lumea de ei, Vama Veche nu face exceptie, dar am un radar excelent pentru depistat clownii si metode eficiente de a ma deconecta de ei.

Singurul meu regret este ca ca aici sezonul tine doar 3-4 luni. Patru luni pentru cei incapatanati. Daca ar tine 6 sau 12 alegerea mea ar fi simpla. Fara sa clipesc. Smile

Comments

Am clipit mai demult

Am clipit mai demult, acum sunt pregatit de alegere fara sa mai fie nevoie sa clipesc. Smile

Am niste concluzii, evident, insa sa ma tot gandesc cum sa le scriu fara sa supar pe nimeni...

de ce

in conditiile astea nimeni nu mai scrie nimic. fiecare e liber sa spuna ce vrea, dupa cum si eu am dreptul sa spun ce vreau referitor la ce spune fiecare.

felul in care ma interpreteaza cineva, dezvaluie mai multe despre el decat despre mine.

ps: ce coduri de Captcha sunt astea???!?? vrei sa descurajezi comentariile cu ele? eu una nu inteleg mai nimic...

in niciun caz nu vreau sa descurajez comentariile

in niciun caz nu vreau sa descurajez comentariile, ma bucur de fiecare comentariu primit, chiar si de cele injurioase Smile

Captcha era un pic mai restrictiv in urma unui val de spam pe care l-am primit acum ceva vreme. Gata, l-am mai relaxat, sper sa fie mai ok acum.

final de experiment

ba da, probabil ca ai clipi de citeva zeci de ori inainte.

mai interesante ar fi niste concluzii la final, si mai ales nu imediate, ci dupa ceva timp in care sa se decanteze si sedimenteze trairile si sclipirile generate de acest experiment.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole