Skip to Content

Trance (2013)

De la Danny Boyle, acelasi tip care a facut "Slumdog Millionaire", "127 de ore" si "Trainspotting" vine si "Trance". Probabil ca le-ati vazut pe toate si v-au placut toate, la fel ca si mine. "Trance" este un film de actiune bunicel insa total nerecomandat hipnoterapeutilor sau clientilor lor.

Filmul perpetueaza acele mituri si preconceptii despre hipnoza si hipnoterapie cu care ca hipnoterapeut cu acte in regula m-am luptat zece ani in cabinet, acele mituri in care clientul comanda o sendinta de hipnoza ca pe o ciorba de burta la restaurant cu scopul precis de a-si gasi lantisorul de aur pierdut sau de a isi uita fosta iubita care a fugit cu altul. Ok, ok, si daca nu s-a saturat cu o singura sedinta poate sa o comande eventual si pe a doua. Nota, va rog!

Ca sa nu mai vorbim de deontologia cu geometrie variabila a doamnei hipnoterapeut din film care si-o pune cu clientii si foloseste sedintele de hipnoterapie in diverse alte scopuri proprii. Nu va povestesc mai mult ca poate vreti totusi sa vedeti filmul.

Ca film de actiune e absolut ok, ceva harjoneala cu legea, fugareala, sange, impuscaturi, morti, raniti, un pic de tortura, negrese in pielea goala, avem de toate ca sa alunece bine pe gat popcornul cat stam fata ecranului.

Filmul incepe suficient de alert incat sa te prinda, are o idee interesanta si bine impachetata pana la sfarsit (eu de obicei ma prind de la inceput de poanta, insa de data asta n-am reusit), intr-un cuvant un film care merita vazut.

Povestea incepe simplu si apoi misterul se tot adanceste, ca la Blaga. Niste unii vor sa fure un tablou foarte valoros in timpul unei licitatii. Unul din cei implicati ascunde tabloul, apoi ia una in creasta, sufera o amnezie de la lovitura in creasta iar colegii lui dupa ce epuizeaza mijloacele la indemana (tortura etc) se hotarasc sa apeleze la serviciile unui hipnoterapeut ca sa recupereze memoria cu lantisorul, pardon, tabloul. De aici povestea iese in decor rau de tot si nu va mai spun nimic, ca sa nu ziceti ca sunt Spielverderber, va las pe voi sa o descoperiti.

Insa daca din anumite motive doriti sa apelati intr-un viitor oarecare si la un hipnoterapeut, poate ar fi o idee buna sa nu vedeti filmul "Trance", pentru ca o sa va lase cu o impresie total gresita despre ce este si ce nu este hipnoza medicala. V-am prevenit.

Daca nu aveti nicio treaba cu hipnoza atunci fuck the hypnotists, bagati mediaplayerul in priza, ca e un film misto.

Vizionare placuta.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole