Skip to Content

tips&tricks

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Sa mori in chinuri, auto-scroll, cu cine te-a programat!

Windowsul este unul din cele mai celebre "bloatware". Sau "fatty attrocities", intr-o alta expresie. Un sistem impanat cu rahaturi de care nu ai nevoie.

Cata vreme nu ai nevoie de ele este inca bine, dar ce faci atunci cand designerii sistemului de operare pe care il folosesti zilnic ti-au bagat pe gat ceva ce te incurca constant in activitatea ta zilnica? Asa, doar pentru faptul ca pot si s-au gandit ei ca poate ai nevoie?

Sunt un utilizator intensiv al butonului al treilea de la mouse. Rotita de scroll adica. O folosesc atat la scroll-ul propriu zis dar mai ales la deschis pagini in browser intr-un tab nou. Sa nu-mi spuneti ca nu folositi acest shortcut, de a face click pe un link folosind butonul al treilea. Smile

500px tips & tricks

De curand un amic de pe net si-a facut cont la 500px.com, si vazand ca am cont de mai multa vreme m-a intrebat daca am ceva tips&tricks pentru el. 500px.com e una dintre comunitatile de fotografie cele mai active.

Nu sunt un heavy/power user, experienta mea cu 500px, desi e una excelenta e mai degraba modesta.

M-am gandit totusi ca as avea cateva detalii pentru el si alti interesati:

Cum sa scapi de un troll invizibil de pe un grup de facebook?

M-am pricopsit pe unul din grupurile de facebook pe care le moderez cu un troll proaspat. Unul incredibil de rezistent la aluzii finutze si la stres. Asa ca m-am hotarat sa il dezabonez. Insa - surprize, surprize - trollul nu aparea in lista de membri, e o problema des intalnita la grupurile cu numar mare de membri. Iar sa cauti alfabetic intr-un grup de 6000 de membri e masochism pur.

Poate doar daca il cheama Aaron...

Ghid de supravietuire "uploaded.net"

In general serviciile de filehosting functioneaza pe modelul freemium. Avem niste servicii de baza gratuite si pentru servicii mai smechere cerem si ceva bani. Mi se pare o filosofie de viata excelenta, cine are timp poate astepta, cine se grabeste, pe modelul "time is money" sa dea ceva.

Cum sa iti verifici parola de Facebook

Folosesc mai multe parole dupa un algoritm personal (nu vi-l spun Tongue ) astfel incat sa le tin minte pe toate si sa le pot schimba des. Singura problema e ca nu intotdeauna stiu care e parola curenta intr-un anumit loc, uneori am nevoie sa incerc cateva (2-3, in cel mai rau caz 5).

Azi i-a venit randul unui cont de facebook pe care il folosesc mai rar sa nu ii stiu parola. Partea buna e ca browserul o tinea minte, puteam sa intru in cont, doar ca FB-ul imi cerea parola veche ca sa o pot schimba cu una noua.

Admin blocat de un membru al unui grup de facebook

Una noua si interesanta cu Facebook, pariez ca nu o stiati. Descoperita accidental, the hard way.

Pe un grup de FB pe care il pastoresc eu exista un personaj care facea trolaj fin. Des. Nu suficient de deranjant incat sa fie nevoie sa il dau afara dar suficient de iritant cat sa ma tenteze sa ii raspund des la prostiile pe care le posta.

Azi dimineata intru normal pe grup, iar a postat o prostie, am vrut sa ii comentez ceva si am descoperit ca nu am linkul de pus comentarii. Aveam doar butoane de 'follow' si 'share'. Hmm, mi-am zis ca o fi un bug in sistem. Stim cu totii ca FB e plin de buguri care apar cand ti-e lumea mai draga.

Syndicate content


Smokers