Skip to Content

The Iceman (2012)

"Iceman" e povestea reala a unui polonez care multi ani a avut un job mai putin obisnuit: lichida oameni pentru mafia newyorkeza.

La fel ca multi altii (functionari nazisti gen) Richard Kuklinski reuseste sa isi compartimenteze foarte bine viata personala de cea "profesionala". Are o familie reusita, la care tine mult si de care se preocupa. La fel si viata profesionala, e bun in ceea ce face, sefii sunt multumiti. Doua lumi diferite in care se descurca foarte bine, cata vreme acestea nu interactioneaza una cu cealalta.

Porecla de "Iceman" i-a fost data de colegii de breasla din cauza obiceiului lui de a-si congela victimele pentru a-i confuziona pe anchetatori in ceea ce priveste momentul mortii.

Povestea lui Kuklinski este una mai degraba banala (si cea reala si cea din film), un tip comun, sociopat, abuzat fizic in copilarie (batai fioroase din partea ambilor parinti, unul din fratii lui a murit in urma unei batai de la parinti), o pozitie minora in mafie, a functionat ca un slujbas disciplinat, docil, dupa un program si o disciplina aproape corporatista. Ca tot facea parte dintr-un fel de corporatie...

Nu era psihopat, nu isi chinuia inutil victimele, facea doar atat cat avea de facut. Nu ucidea gratuit, din placere, ci doar pe contract. Banuiala mea ca a fost un caz perfect adaptat de sociopat, o persoana obisnuita care a fost nevoita sa adopte un comportament psihopat pentru a face fata cerintelor lumii in care a nimerit.

Eu l-as asimila mai degraba cu un calau decat cu un criminal in serie. Un calau a carui cariera a fost intrerupta brusc, de un agent sub acoperire.

In final a fost condamnat (personajul real) pentru 3 crime dovedite. Suficient pentru a fi inchis pe viata. 3 crime din cele (dupa unele surse) cateva sute.

O poveste banala a unui banal (si eficient) calau al mafiei newyorkeze. Banal.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole