Skip to Content

TED

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Trei sfaturi pentru cei care au 20 de ani si ceva

1. Investeste in identitatea ta

2. Foloseste-te de relatiile mai indepartate

3. Alege-ti familia

Fractalii si Arta Dezordinii

E o placere sa il auzi pe legendarul Benoit Mandelbrot vorbind despre fractali intr-un limbaj accesibil oricui.

E marca celor care stiu cu adevarat ceva, care inteleg in profunzime lucrurile faptul ca pot vorbi cu cuvinte simple despre acel ceva. Cei care stiu doar un pic despre ceva se ascund in spatele cuvintelor.

Nu e cazul lui Mandelbrot, care se foloseste de cuvinte si nu se ascunde in spatele lor. Smile

Enjoy!

Mihaly Csikszentmihalyi vorbind despre starea de flux

Mihaly Csikszentmihalyi, unul din pionierii studiilor despre fericire vorbind despre propriul lui drum accidental catre psihologie si despre psihologia fericirii.

Despre care, din fericire Smile acum stim ceva mai multe SI datorita lui Mihaly Csikszentmihalyi.

Vizionare placuta!

Gandeste-te la cei care gandesc pe dos fata de tine

O prezentare TED care ne invita la a ne verifica presupunerile pe care le luam "de bune". In lumea occidentala strazile au nume iar spatiile dintre ele (cvartale) nu. In Japonia cvartalele au nume iar spatiile dintre ele (strazile) nu.

In lumea occidentala medicii sunt platiti cand ai nevoie de serviciile lor (cand esti bolnav). In unele parti din China medicii sunt platiti doar atunci cand isi fac treaba, adica atunci cand esti sanatos.

E o idee buna sa ne verificam din cand in cand presupunerile. Eu ma apuc chiar acum. Smile

Embed cu subtitluri la TED video

Cu siguranta stiti cu totii videoclipurile cu conferintele TED Pentru mine sunt o sursa inepuizabila de inspiratie si de multe ori simt nevoia sa le impartasesc si cu altii. Asa ca ocazional le postez si pe unele din blogurile mele.

Unii din vizitatorii blogurilor mele, posibilii beneficiari ai videourilor postate nu se simt suficient de confortabil cu limba engleza. Nicio problema, una din caracteristicile inregistrarilor TED este ca au subtitluri intr-o gramada de limbi, inclusiv in romana. E suficient un clic si subtitrarea este activata.

Syndicate content


Smokers