Skip to Content

Suntem condamnati la Windows

Acum multi ani am descoperit Linuxul si foarte repede descoperirea s-a transformat in fascinatie. Mi-am dat seama ca asa trebuie sa fie un sistem de operare, clar, stabil, care sa iti ofere posibilitati infinite de personalizare. cred ca era un SuSE 3x sau 4x, nu mai tin minte.

Era o aventura sa il faci sa mearga dar era o aventura extraordinara asa ca plin de entuziasm am sters Windozele care imi otravea viata in fiecare zi si am trecut definitiv pe linux. Singura problema era atunci ca aveam vreo 2-3 programe esentiale, de care nu ma puteam desparti. Care mergeau, evident, doar pe Windows.

Asa ca am pastrat si Windozele. Viata e uneori nedreapta.

Mai tarziu, pe un alt hardware mi-am dat seama ca nu mai folosesc continuu acele programe insa existau anumite componente hardware (modemul, webcamul) pe care linuxul cel nou nu le recunostea corect. Producatorii de hardware nu pareau foarte interesati sa scrie drivere si pentru linux, cel putin atunci. Asa ca am pastrat Windozele, din alte motive ca prima data, dar in continuare bune.

Mai vechea mea iubire de linux s-a stins intre timp si ma intereseaza mai putin sistemul de operare pe care il folosesc. De fapt 99% din activitatile mele pe calculator au loc doar intr-un browser de net, ceea ce inseamna ca sistemul de operare este irelevant.

Insa acel 1% aparent conteaza inca. Mi-am adus aminte de vechea mea problema cu Windowsul pastrat pe calculator de nevoie, de jenantul dual-boot de ani de zile atunci cand mi-am pus problema sa imi iau o tableta. Androidul e suficient de bun pentru nevoile mele, are 3G&friends, asa ca n-am nevoie de altceva.

Mai putin faptul ca am doua softuri care as vrea sa mearga pe tableta. Amandoua tin de insasi dorinta mea de a cara o tableta cu mine. Iar amandoua nu functioneaza decat pe - da, ati ghicit - Windows.

Asa ca, in momentul acesta imi caut o tableta care sa aiba pe ea Windows.

De aici si titlul acestui post, ma simt condamnat la Windows. Nu mi-a placut niciodata, l-am folosit toata viata. Si se pare ca il voi folosi in continuare...

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole