Skip to Content

Stergerea a masa a comentariilor

Cu siguranta v-ati confruntat de multe ori cu o avalansa de comentarii la viagra, genti vuiton si alte lucruri de care nu aveti nevoie. Oricat de bine ar fi configurat sistemul de CAPTCHA tot mai scapa.

De curand mi-am dat seama chiar aici, pe vx.ro ca sistemul meu de CAPTCHA a fost atat de prost configurat incat am strans in vreo doua saptamani de inactivitate cateva sute de pagini de comentarii in asteptare care trebuiau sterse.

In sistemul obisnuit din Drupal ca sa stergi o pagina cu comentarii ai nevoie de 6 clickuri de mouse, le-am numarat. 6x200 = 1200 de clickuri pe care nu eram dispus sa le clickai. Smile Viata e prea scurta ca sa o consumam cu clickuri inutile.

Asa ca am scris un program ultra-sofisticat care arata cam asa:

<?php

db_query("delete from comments where status = '1'");

?>

Face exact ceea ce se vede, sterge TOATE comentariile neaprobate (status = 1).

Am aflat ca la comentarii 1 = nepublicat the hard way, adica mai intai am incercat cu 'status =0' si le-am sters pe toate cele publicate. Noroc ca nu erau prea multe. Smile

Snippetul de mai sus l-am pus intr-o pagina obisnuita, i-am dat un nume criptic gen (/sterge-comentariile-nepublicate) si ca sa nu ma trezesc cu vreun lowlife ca il pune in vreun cron la 5 min ca sa imi stearga toate comentariile inainte sa le aprob eu am salvat pagina nepublicata. Asta inseamna ca unui vizitator accesarea paginii ii va da un mesaj de eroare iar mie imi va executa codul, adica va sterge comentariile nepublicate.

Poate o sa ma intrebati de ce l-am pus intr-o pagina si nu rulez instructiunea aceasta din phpmyadmin. Foarte simplu, sunt pe un VPS cu resurse mai modeste si ca atare nu am mai instalat si un phpmyadmin care sa consume resurse. In plus mi se pare mai comod sa tastez un url din propria instalare Drupal decat sa intru in Webmin etc. De gustibus.

Use and abuse!

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole