Skip to Content

StarTrek

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

"Solutia turceasca" si avocatii

Una din speciile descrise in "StarTrek NextGeneration" ca fiind lacoma, inselatoare, distructiva, fara onoare, fara loialitate, permanent dispusa la negocieri meschine etc a fost creata descriind comportamentul avocatilor, recunosc creatorii serialului.

Vorbim de Ferengi, pentru cunoscatori. Wink

Daca si voi faceti parte dintre aceia care nu iubesc avocatii atunci o sa va placa stirea de mai jos. Aparent nici avocatii nu se iubesc intre ei.

Dileme morale in Star Trek

Unul din lucrurile care m-au fascinat intotdeauna la Star Trek au fost dilemele morale care sfasie personajele in fiecare episod. Probabil ca este unul din secretele succesului formidabil de care s-a bucurat serialul la vremea lui.

Aproape ca imi vine sa cred ca in echipa de scenaristi s-a gasit un filosof practician sau macar cineva pasionat de filosofie.

Dealfel cam tot serialul este traversat de un fir rosu deontologic si anume "Prima Directiva" a Federatiei, aceea de a nu impune culturilor/civilizatiilor cu care intra in contact regulile Federatiei. Era sa scriu "regulile oamenilor" dar nu ar fi fost fair fata de persoanele non-umane din serial. Data sau Worf gen.

Star Trek Next Generation reloaded

Criza varstei de mijloc vine in multe feluri. Unii fug de acasa, altii isi cumpara motocicleta, altii isi inseala amanta cu nevasta si inca o alta amanta.

Eu in general ma feresc de complicatii (motociclete gen), de acasa sunt fugit de vreo doi ani asa ca m-am gandit sa imi condimentez midlife crisis-ul cu totul altfel si anume sa revad unul din serialele copilariei/adolescentei mele.

Syndicate content


Smokers