Skip to Content

Spune nu reincarnarii cu forta!

Cand crezi ca le-ai auzit pe toate in materie de religie tocmai afli una noua de iti oxideaza bateria de la ceas. Sau daca ai ceas mecanic se rupe arcul. Sau daca ai clepsidra se umezeste nisipul.

Tocmai am aflat ca ultima disputa teologica intre Dalai Lama si Partidul Comunist din China este despre reincarnare. Dar nu asa cum credeti, ci exact pe dos. Totaliter aliter.

Adica Dalai Lama pretinde ca nu va mai fi nicio incarnare, gata, el a fost ultimul DL, s-a terminat comedia, s-a epuizat trendul iar Partidul Comunist pretinde ca, dimpotriva, reincarnarile vor merge in continuare ca unse iar dupa ce varsa galeata nea Lama asta o sa apara, ca de obicei, unul nou. Cica serviciile chinezesti ar avea ele si ceva informatii despre cam in cine se va impielita urmatorul Dalai Lama.

Miza politica a disputei e mai vizibila decat decolteele doamnei Udrea dar aroma exotica teologica a disputei este priceless.
Dalai Lama este ingrijorat ca dupa moartea sa chinezii il vor unge pe vreun pustiulica din China drept noul DL si ca atare vor controla moral/spiritual/ideologic mai bine populatia tibetana iar chinezii sunt ofticati ca Dalai Lama are prea mult talent politic si le-a luat-o inainte, taindu-le macaroana cu coitza ala micu'.

"He's been proclaiming he'll reincarnate as a foreigner, as a bee, as a 'mischievous blond girl', or even proposing a living reincarnation or an end to reincarnation. All of this, quite apart from making a fool of Tibetan Buddhism, is completely useless when it comes to extricating him from the difficulty of reincarnation."

Zhu Weiqun, chairman of the ethnic and religious affairs committee

Deci tartorul budistilor zice ca e game over cu schimbatul carcasei iar comunistii urla ca din gura de sarpe ca da, exista reincarnare si va exista in continuare.

Cred ca Marx, Engels, Mao & friends se rasucesc in mormant cu 60 de cicli/invartiri pe minut de cand au lansat comunistii chinezi teoria asta. Iar daca intre timp dl. Putin ia un Nobel pentru pace pentru ca a ajutat la terminarea razboiului din Siria si se pregateste curand si ce-a mai ramas din Ucraina oricum nu mai impresioneaza pe nimeni.

Beijingul este ultimul aparator al reincarnarii. Va trebui sa ne obisnuim cu asta.

LE: pentru necredinciosi, ca sa nu (mai) ziceti ca am scos-o din burta, va las si cateva linkuri:

http://www.irishtimes.com/news/world/china-says-dalai-lama-making-a-fool...
http://www.latimes.com/world/asia/la-fg-china-reincarnation-law-20160307...
http://uk.reuters.com/article/us-china-tibet-idUKKCN0WU0AE

Comments

Cu tot respectul ar fi

Cu tot respectul ar fi necesar sa va documentati mai bine inainte de a scrie despre astfel de subiecte. Nu de alta, dar daca scapati de ignoranta, puteti arata mai mult respect si-n scris.

cu tot respectul, m-am documentat.

cu tot respectul, m-am documentat. Dvs. v-ati documentat inainte de a comenta?

Obiectivul meu in viata asta nu este neaparat 'respectul', poate in cea viitoare. Smile

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole