Skip to Content

Sper sa aiba grija de tine, baby...

In ultimii patru ani am avut o relatie speciala cu jucaria mea favorita, o autorulota mititica, naravasa, cu toane, dar inteligenta si fidela.

Nu era prima autorulota din viata mea, acum vreo douaj' de ani am mai avut una, si aceea cu un trecut complicat (a fost initial masina de politie, apoi a apartinut unui conte cu acte in regula, apoi unui club de cutzofili, avea pictati niste soricari lungi pe ambele parti...). Si a avut un final trist, nedemn pentru o autorulota.

In fine, viata merge mai departe.

Rulota no. 2 a fost dragoste la prima vedere, cand am vazut-o am stiut ca e pentru mine.

Luata, dusa rapid acasa, unde am aflat ca are apa in motor. Tinuta o luna intr-un service de elita care repara si masinile pe care le abuza musiu Ponta, pe atunci vajnic automobilist, rezolvat motorul de catre baietii aia super-profesionisti, in final mergea brici, pornea la sfert de cheie.
8,5l/100km ditamai tractorul.

Am incercat apoi sa o omologhez ca autorulota (in acte era scrisa ca "autoutilitara"). Tipul care facea omologari m-a intrebat cand i-am spus ca as vrea sa o omologhez "da' ce, te-a deranjat cineva?".

"Nu, dar ce fac cand ma intreaba militianul in trafic ce e cu ea?" Pai, care e problema? Transporti mobilier personal in scop personal. Mobilierul lu' matale, masina lu' matale, nu e ilegal sa iti trasporti patul cu duba, fiind proprietarul ambelor. Si nu e ilegal nici ca patul sa fie prins cu suruburi de perete.

Mda. Asta imi spunea tipul care trebuia sa verifice destinatia masinii si eventual sa ma amendeze. Dar in felul lui de functionar blazat, obisnuit cu absurditatile sistemului din care facea parte avea dreptate.

Asa ca autoutilitara a ramas in acte tot timpul, desi n-am carat niciodata altceva cu ea decat distinsa mea persoana si pe cei apropiati.

Tipul de la care am cumparat autorulota cred ca era agorafob. Sau eventual ceva hoarder. Zic asta pentru ca a incercat sa ocupe fiecare centimetru cub din duba cu cate ceva, mai un paravan inutil, mai o chiuveta aflata langa o alta chiuveta, rafturi in pozitii chinuite. Dar duba isi purta cu demnitate mobilierul cel redundant si sofisticat pe alocuri. Patru sezoane am tot demontat din ea chestii, frigidere, chiuvete, dulapuri si altele. In final am reusit sa am din nou acces la usa din spate, priceless. Am scos din ea mobilier cat pentru o garsoniera si a mai ramas suficient pentru locuit confortabil.

In drumurile pe care le-am facut la mare s-a comportat admirabil, o veritabila lady. Nicio pana de cauciuc (imi da fiori si acum gandul, avea niste roti uriase pentru mainile mele de pianist), niciun dezechilibru in curbe, nicio pana semnificativa. Doar mici probleme de dragoste cu bateria masinii, pe motive de abuzuri cronice ale mele cu invertorul de 220V.

Cand stateam inauntru ma simteam ca intr-un sac amniotic de 3,5 tone. Protejat, intr-un prezent indefinit, fara asteptari, fara frici, fara regrete. Cand ploua acoperisul tabla suna ca un instrument muzical de percutie, al carui sound se schimba in fiecare secunda. Cand venea furtuna se legana erotic pe suspensiile pe foaie, ca un covor zburator. Era o lume in miniatura, cu tot ce imi trebuia la doar o lungime de brat. Cele mai multe dorinte mi le puteam realiza fara ca macar sa ma ridic din fotoliul confortabil.

Daca nu ar fi fost lacomia sistemului probabil ca baby m-ar fi asteptat si acum cuminte in fata blocului in Bucuresti, sa se faca momentul sa ne mutam tablele si anxietatile pe malul marii. Insa de la copitele fiscale ai sistemului am vandut-o mai pe nimic unui tip care parea ca si-o doreste.

Sper sa aiba grija de tine, baby...

Comments

In curand pe marile ecrane:

In curand pe marile ecrane: autorulota no. 3 Smile

Baby 3.0 :D

dap, vorba cantecelor din cartierele-dormitor din Bucuresti "sa moara dujmanii".

Baby 3.0

Iar Ponta & friends nu vor mai pupa de la mine nici un leutz impozit, taxe, timbre de mediu, that's a promise, mutha fukka.

Baby 3.0 va fi bulgaroaica :D

Baby 3.0 va fi bulgaroaica Laughing out loud

Si eventual va fi stangace

Si eventual va fi stangace, adica va avea usa laterala pe stanga... Laughing out loud

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole