Skip to Content

sistemul nu e prietenul tau

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Ia-ma, nene, si pe mine!

"Ia-ma, nene, si pe mine" e o strigare care in Romania a devenit istorie. Sau, in orice caz, pentru inceput ilegala.

Iar pe viitor poate ca va ramane rezervata doar doamnelor de pe centura.

Parlamentarii romani, in intelepciunea lor abisala au ajuns la concluzia ca autostopul, aceasta practica vicioasa care macina Romania pe interior inca de pe vremea fanariotilor trebuie sa inceteze.

Liberalii si Romania

Romania ca o masina condusa cu frana de mana trasa. Asta pare sa fie specialitatea de netagaduit a politicienilor romani, indiferent de culoare politica, culoare a tenului si orice alta culoare.

E acum la moda sa il injuri pe junele Ponta pentru felul in care conduce Romania printre gropile crizei contemporane uitand de tovarasii lui de joaca liberali care, in lipsa accesului la volanul Romaniei, trag frana de mana ori de cate ori pot sa puna mana pe ea si incearca sa apuce volanul.

Sase ani si trei luni

Românul mediu statistic se va pensiona la 65 ani si va trăi până la 71,24 de ani.

Mai precis, românul mediu statistic va manca timp de 6 ani si trei luni din pensia la care a cotizat 35 de ani, ca atata trebuie.

Sigur, acum sa nu intram pe nisipurile miscatoare ale ipotezelor, stim ca nefumatorii traiesc mai mult, la fel si cei care nu si-au stins 35 de ani anxietatile cu mici si bere, va propun sa ramanem fix la statisticile in pielea goala: sase ani si trei luni.

Dai cam jumatate din ce castigi timp de 35 de ani (am zis frumos "jumatate", ca e ceva mai mult daca le adunam pe toate), cu alte cuvinte dai leafa pe vreo 18 ani ca sa primesti la un moment dat inapoi aproximativ leafa pe vreo 6 ani.

Daca nu iti place caldura nu esti bun roman si incalci si constitutia

Cand credeam ca le-am auzit pe toate in termeni de taxe noi in Romania (exista taxa pe caine, taxa pe cai, pe apa de ploaie, pe masini vechi, masini noi, mai nou si pe dronele de jucarie) am auzit astazi una tare, tare de tot. In mod evident, romanul s-a nascut poet. Pentru ca in tara cu cele mai multe taxe din Europa (peste 500) trebuie sa ai suflet de poet sa mai nascocesti una noua.

Taxa e una indirecta, data la manta, un fel de Perversa de la Targu Ocna a tuturor taxelor. E propusa de presedintele ANRSC, Doru Ciocan care a declarat ca gestul incalificabil de urat al multor bucuresteni de a-si inchide calorifelele pentru a consuma mai putina caldura si ca atare de a plati mai putin este, nici mai mult, nici mai putin un gest...anticonstitutional.

Syndicate content


Smokers