Skip to Content

Siguranta romaneasca

Majoritatea calatorilor in strainatate simt primul soc cultural cand se apropie de o priza.

Eu am incercat sa evit socurile, de la o varsta incolo vrei o viata mai fara socuri, asa ca, la mutatul in Irlanda mi-am luat cu mine si trei prelungitoare/prize multiple, ca sa nu adunam frustrari. Singurul lucru care lipsea in ecuatie era un adaptor de la varianta bigaurala romaneasca la cea irlandeza. Aici ma simt nevoit sa fac o mica paranteza pentru necunoscatori, spre deosebire de stecherele/prizele romanesti care au, logic, doua gauri stecherele&prizele irlandeze au doua gauri (diferite de cele romanesti) plus ceva penis de plastic care banuiesc ca da drumul la curent. Presupun ca e o varianta care protejeaza curiosii de toate varstele care vor sa bage un cui in priza, deh, cine n-a avut curiozitati din astea?

Gata cu paranteza.

Deci ma duc in primul magazin, caut un adaptor de gauri de priza si singurul pe care il gasesc e ceva pe care scrie "for UK shavers and toothbrushes only. Fused". O fi bun, n-o fi bun? Da' "for Romanian laptops, tablets and photocameras, no focking fuse!" de ce n-ar fi bun? Acu' ma gandesc ca oricat de multe lucruri rele le-au facut englezii, daca irlandezii s-au hotarat sa le vanda adaptoare de priza ar trebui ca acestea sa functioneze. Chestia ca are si siguranta ma lasa nemuritor si rece, ca pe Luceafar, eu vreau doar sa bag curent in laptop, sa pot sa imi scriu in tihna blogul de dimineata.

Ajung acasa, bag cam cu inima stransa in priza strap-on-ul si merge. Sa traiasca englezii cu prizele lor cu doua gauri, ca poate pentru romani n-ar fi facut astia adaptoare. Bag laptopul la incarcat, ma duc intr-o vizita de lucru quick&dirty pe la frigider, cand ma intorc priza nu mai mergea. Verificari de rutina cu veioza, priza e ok insa adaptorul pentru englezi a murit ca Wellington tras in tzeapa de Vlad Tzepes. Baga-mi-as triplul in prizele lor.

Imi aduc aminte de vorbele nefaste "for UK shavers and toothbrushes only. Fused" Mda. Asta era. Deci asa le-o trag irlandezii englezilor care vin pe aici, le vand adaptoare de aparate de barbierit carora li se arde siguranta dupa ce te-ai barbierit pe jumatate. Clever.

Na, si eu ce fac, ca sunt victima colaterala in istoria complicata a astora. Ce dreaq fac, ma duc sa caut sa cumpar o siguranta speciala pentru romani, care nu se arde la primul post de blog?

Romanul s-a nascut poet si electro-creativ. Arunc un ochi prin pivnitele proprietarului casei in care imi fac adaptarea la viata irlandeza, nu gasesc nicio sarmulitza din care as putea scoate un pic de litza mioritica, insa gasesc un surubel. Mic si prietenos.

Cu patentul din dotare (ce roman pleaca peste hotare fara un patent la el?) in curand surubelul irlandez se transforma intr-o siguranta fuzibila romaneasca. Bag cu grija in adaptorul de priza si lumea devine la normal.

Laptopul s-a iluminat, conflictul mocnit intre tirania engleza si guerrilla irlandeza le apartine lor, eu ma pot bucura de 220V si cafeaua de dimineata ca tot romanul.

Asa ca, daca aveti de gand sa veniti in Irlanda eu va recomand sa va luati la voi in afara de patent si ceva surubele, ca poate n-aveti norocul meu sa gasiti asa de repede unul. V-am pus si o poza, ca sa stiti cum se face.

Salutari electrice din Irlanda Laughing out loud

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole