Skip to Content

Sentimentul acela...

Zarurile erau aruncate, masina vibra incetisor in timp ce hainele plescaiau de placere in Persil, alte haine decat cele cateva aduse pentru vacanta nu mai am. In general nu am prea multe haine.

Asa ca am inceput sa fac ceea ce le-am spus ani de zile clientilor mei, adica sa imi inventariez optiunile:

1. Varianta sociala: sa sun un prieten. Cred ca ar suna foarte natural sa imi sun un prieten pe care nu l-am mai vazut de anul trecut de cand am fost in Romania si sa ii spun "salut prietene, uite tocmai am venit si eu in vacanta in Romania, nu poti sa treci pe la mine sa imi aduci o pereche de ciorapi si un tricou?"

Poate suna natural dar parca n-as incerca.

2. Varianta comerciala: una mai neutra, care nu imi implice prietenii, ci doar o simpla tranzactie, traim intr-o lume a tranzactiilor.

De exemplu sa sun la o firma care livreaza ceva la domiciliu, sa zicem pizza si sa fac o comanda gen "o pizza quatro formaggi, o pereche de sosete negre si un tricou tot negru, XXL. Nu ca data trecuta cand mi-ati adus XL" Asta sa induc subtil ideea ca sunt client vechi.

3. Varianta mioritica sa pun un film, sa desfac un vin (vinul nu s-a terminat) sa las masina de spalat sa isi faca treaba, sa pun rufele la uscat si sa o las cu shoppingul pe alta data. Adica pe cand se usuca rufele. Si la nunta mea a cazut o stea, ce atata agitatie?

Cum niciuna din variantele de mai sus nu mi s-a parut cu totul satisfacatoare m-am hotarat sa imi asum responsabilitatea actiunilor mele nechibzuite si sa plec la cumparaturi asa cum pot.

Daca pentru tricoul lipsa solutia e simpla, un polar bine incheiat pe gat e suficient, pentru partea cu ciorapii lipsa nu era asa de simplu. M-am gandit la o solutie out-of-box, sa iau niste sandale (sandalele in chip firesc se poarta fara ciorapi) si eventual o insigna pe care am purtat-o la parada de Sfantul Patrick cu textul "Kiss me, I'm Irish". De unde haterii ar putea trage concluzia ca irlandezii sunt obisnuiti cu frigul si poarta sandale tot timpul. Dar cum afara batea un vant care ar fi impresionat si un irlandez batran homeless de pe coasta de vest am abandonat repede ideea cu sandalele.

In final, calauzit de principiul "keep it stupid simple" m-am incaltat in pantofi fara ciorapi si am plecat in directia Obor. Niciodata nu am fost mai constient de mine, de corpul meu si de pantofii mei. Vibratiile metroului se simt altfel fara ciorapi, scarile rulante se simt altfel fara ciorapi. Niciodata n-am fost mai constient de ritmul pasilor mei.

Am cotrobait prin Obor dupa toate cele puse pe lista iar la plecare, pe lunga alee dintre tarabe si metrou ma abordeaza o doamna cu look jamaican cu un conspirativ "hai sa iti dau sosete, manca-ti-as, ca vad ca n-ai, sase la zece lei". De regula sunt imun la cantecele de sirena ale doamnelor de orice culoare si miros din piata, eu cumpar cu lista facuta de acasa in mana, dar doamna asta a capatat brutal toata atentia mea.

Deci in toata aglomeratia aia unde oamenii se gandesc la ANAF, la bonuri fiscale, la Basescul care a ocupat ilegal palatul de la Scrovistea, la neutrini, quarci, la de ce nu poti stranuta cu ochii deschisi si la cate si mai cate, acolo unde nimeni n-ar fi remarcat nici macar un klingonian eviscerat cantand unplugged la viola da gamba vanzatoarea a observat ca eu nu port sosete. Deci da. ...ti-ar ochiul ager de romulana...

Cu spiritul ala de observatie daca i-ar fi placut cartea putea sa aiba o meserie mai buna. Doar avem atatea servicii. Cum ne risipim noi talentele...

Accept oferta doamnei cu ochi de vultur, iau cele sase-la-zece-lei si in drum pe casa meditez ca Romania e o tara absolut unica.

In ce tara din lumea asta poti sa iesi pe strada fara ciorapi, cineva observa asta si iti face o oferta buna, ca sa iti rezolvi problema?

Sentimentul acela...cand esti in Romania...

Comments

***

Este mai bine sa suni uni prieten dacat sa suni la o pizzerie care livreaza. Dar ar fi foarte interesant si varianta aia.

) Uite-asa te apropii cu pasi

Smile)

Uite-asa te apropii cu pasi repezi de starea zan...Smile)

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole