Skip to Content

sarbatorile altora

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

I love the smell of napalm in the morning

Cu siguranta va aduceti aminte celebra replica "I love the smell of napalm in the morning". Apocalypse Now, 1979. Mi-am adus si eu aminte de ea astazi, 1 ianuarie, chiar foarte de dimineata.

M-am gandit sa dau o raita prin centrul Hunedoarei, oras unde imi petrec inceputul de 2013. Toti oamenii aflati in locul cu pricina, de la copii, blonde platinate pana la domni magnetizati bine pareau sa fie preocupati de un singur lucru: cat mai multe petarde aprinse. Nu mari, nu spectaculoase ci cat mai multe.

Cristian Boureanu ne-a parasit

Vi-l mai aduceti aminte pe Cristian Boureanu, maidanezul politic pus de PDL sa latre prin emisiuni la invitatii care nu il iubeau pe Basescu? Daca v-ati uitat macar ocazional la talkshowuri in ultimii 7 ani nu aveti cum sa nu il stiti, era un tinerel cu fatza etno care vorbea mult, tare si agresiv fara sa spuna nimic. Despre care poetul Dinescu spunea poetic ca are freza aranjata cu scuipat.

Si el, ca poetii, ce sa spuna altceva?

Sarbatorim ca suntem impreuna

Locuiesc de multi ani intr-un bloc mic care are doua scari. Pe scara A au fost intotdeauna multe probleme. Taxele platite cu mare intarziere sau deloc, vecini care se reclamau reciproc pentru tot felul de chestii reale sau imaginare, o dezordine sociala deranjanta.

Pe scara B, cea pe care locuiesc eu a fost in general liniste. Toti isi plateau darile la timp, nu se injunghiau pe la spate, etc. Viata suportabila. N-am niciun merit ca locuiesc pe scara "buna", pur si simplu asa s-a nimerit.

Castravetele lui Schindler

Castravetii au si ei sentimente. Poti sa le citesti groaza in ochisorii lor mari. De data asta castravetele neajutorat a scapat cu fuga. Dar maine? Ai putea fi chiar tu in locul lui.

Semneaza azi petitia impotriva abuzurilor impotriva castravetilor!Si da-o mai departe!

Sa ajutam leguma aleasa sa traiasca in demnitate.Stop nazismului de sub patura!

23 august, de sarbatoare

Sunt curios pentru cati dintre voi 23 august are vreo rezonanta. Aceia care proceseaza mai rapid s-ar putea sa faca repede conexiunile necesare si sa isi dea seama ca e fosta zi nationala a Romaniei.

Eu nici macar n-am nevoie sa imi aduc aminte. Cand aud "23 august" am o reactie organica. M-am nascut si am crescut cu defilarile si paradele de 23 august. Si, sigur, mersul la iarba verde, cu mici si bere proletari. 23 august era mai vizibila, mai importanta decat revelionul sau alte zile din cele cateva, asa, mai speciale.

Syndicate content


Smokers