Skip to Content

Sa ne traiesti, Maestre

Trebuie sa va marturisesc inainte de toate ca mie imi este tare simpatic dl. Andrei Plesu. Il consider cel mai simpatic basist ever. Atat de simpatic incat uneori si uit ca este/a fost in echipa insalubrului personaj Traian Basescu. Probabil ca peste 5 ani vom si uita complet ca s-a scaldat in mocirla basesciana si va ramana doar Plesu ala simpatic, spumos, savuros, de pe la lansarile de carte ale altora sau emisiunile tv proprii. Eventual ramane si Plesu-Cel-Care-Scrie-Carti desi aci e ceva mai absent. Asa cum din Stefan Augustin Doinas s-a estompat pana la disparitie turnatorul si nu mai ramas decat poetul. Poetul si cartile sale, turnatoriile s-au scurs la canalul istoriei. In fine.

Acum trebuie sa va fac o a doua marturisire. Aceea ca mie imi este profund antipatic dl. Beligan. Antipatic pana la a-mi da deranjamente stomacale. Cu somatizarile nu te joci.

Nu pentru faptul ca il consider pe Radu Beligan un actor slab (de gustibus, nu va chinuiti sa ma convingeti de contrariu) ci ma refer la activitatile lui extra-actoricesti. Acelea in care tovarasul Radu Beligan se juca de-a limbile cu tovarasul Nicolae Ceausescu, cam in acelasi fel in care o face Mircea Badea cu Dan Voiculescu, doar ca un pic mai gretos si pe bani mai incerti. Si avea tovarasul Beligan o limba musculoasa si neobosita de a fost exemplu pentru o intreaga generatie de utilizatori de limba, cei care aveau buletin inainte de '89 isi aduc cu siguranta aminte de tovarasul Radu Beligan si limba lui.

Dupa '90 m-a interesat mai putin harjoneala lui Beligan cu noile realitati si fese, am mai avut si eu treaba, am plecat pe alte meleaguri si nu m-au mai interesat pupincuristii lui Ceausescu. Dupa alti vreo douazeci de ani, cand mai auzeam ocazional cate o mimoza incantata de longevivul Radu Beligan zis si "Sa ne traiesti, Maestre" incercam sa rezist tentatiei sa dezvolt ideea ca si Visinescu e longeviv. Si Brucan a fost longeviv. Si Hitler ar fi fost probabil longeviv, daca nu il impingeau Aliatii la sinucidere. Discutii complicate si cvasi-inutile cu generatiile mai tinere despre longevivitate, limbi, fese, verticalitate si talent actoricesc. Mda.

Gata cu marturisirile, trecem acum la preocupari. Acu' vreo cateva zile dl. Beligan, in buna traditie a pupincurismului universal iese pe stadion la lansarea oficiala a candidaturii noului star rosu al Romaniei, dl. Victor Ponta. Chiar si la varsta domniei sale, cu metabolismul redus la 1-2% inca mai poate sa presteze - metaforic vorbind - limbi politic-interfesiere. E un fenomen lingual care sfideaza biologia.

Si tocmai cand ma intrebam daca sunt singurul iritat de existenta si nesimtirea fosilei rosii cand am dat peste urmatorul text al lui Plesu, un fel de scrisoare deschisa pentru limba rosie fosilizata dar inca catifelata numita Radu Beligan.

Scrisoare scrisa fara cuvinte buruienoase, frumos, elegant, marca Plesu. Cititi-o, merita. V-am spus ca imi place baiatul asta, Plesu? Imi place atat de mult incat uneori uit ca este/a fost basist. Sa ne traiesti, Maestre! Laughing out loud

sursa foto

Comments

broker de copii?

broker de copii?

Nu pot lasa linkuri, cautati

Nu pot lasa linkuri, cautati Cristi Burci baby broker si gasiti exact la ce ma refer, sa fie si secventa video a televiziunii americane acolo. Este Cristi Burci varianta 90 ala, am confirmarea de la o tipa care se cunoaste cu astia (s-a invartit in cercuri prin care i-a cunoscut pe patriciu, tariceanu, voiculescu si altii, e avocat ceva)
Oricum, si mie mi se parea ca seamana dar am zis ca poate-mi scapa ceva, el este, chiar si Bendeac, angajatul lui, a zis-o. Plesu de asemenea lucreaza pentru Burci, care detine printre altele si prima tv, click, times new roman iar acum vrea sa cumpere si realitatea.
Burci a avut si alte dosare de coruptie :
Mai apoi cautat Cristi Burci 1700 de miliarde gandul, e un articol in care se prezinta cum s-a capusat CFR-ul de catre firmele domnului baby broker, bineinteles ca Burci n-a patit nimic, doar a pupat la locul potrivit in momentul potrivit.. Ca si domnul Plesu.
Acum.. de aia zic ca Plesu are de dat lectii de moralitate la morti sau lui Kim Ir Sen poate ca dupa lunga lista de personaje pe care le-a lins in fund si avand in vedere pentru ce psihopat lucreaza (trebuie sa fii putin dus ca sa poti face trafic de persoane, mai ales de copii) mai bine ar lasa moralitatea pentru altcineva.
Reportajul este facut de CBS in anii 90.. neplatit de Voiculescu.

Detine prima, click , times

Detine prima, click , times new roman (aici nu-s sigur dar 50% el e) pe langa adevarul, scanteia actuala unde da cu subsemnatul plesu.

stiu cine este Burci, nu prea

stiu cine este Burci, nu prea inteleg ce legatura au activitatile lui extracuriculare cu eventualii angajati si colaboratori.

Ca toti patronii de presa din Romania sunt controversati, patati, corupti etc stim cu totii (apropos, o fi vreunul care sa nu fie controversat?). Problema este ca cei care isi castiga painea din scris si vorbit trebuie sa lucreze si ei undeva.

Daca Voiculescu e un fost securist etc nu inseamna ca toti jurnalistii care muncesc in imperiul lui media sunt la fel. Daca Sorin Ovidiu Vantu era un gunoi de om nu inseamna ca toti cei care au muncit pentru el erau la fel.

Eu nu as pune semnul egalitatii intre calitatea umana a patronului si calitatea umana a angajatului. Nici macar intre profesionalismul angajatului si calitatea lui umana.

In ceea ce il priveste pe dl. Radu Beligan, ca de la el am plecat cu discutia, asta e un gunoi si din punct de vedere profesional si cu atat mai mult din punct de vedere uman.

Cariera lui principala a fost de membru in CC al PCR plus ceva mandate de deputat in Marea Adunare Nationala, actoreala a fost pentru ca primea rolurile politic.

Cred ca toti patronii media

Cred ca toti patronii media de pe planeta sunt patati (cei importanti, anyway) insa ideea mea era ca Plesu, care a fost apropiat de toate regimurile politice de pana acum, o arde moralist avand propiile pete legate de gat.
Cand pana si Mihai Bendeac ia o atitudine impotriva patronului dar marele moralist al patriei tace malc ca sa aiba bani de eclere nu mi se pare ca are dreptul de-al contra pe altul..Asta cu patronul fiind un bonus la palmaresul domniei sale de lichele pentru care-a lucrat.
Bine, la mine e si ceva personal cu Plesu, chiar nu suport lipitorile astea care o ard intelectuali si verticali dar singurele momente in care-au dat dovada de verticalitate a fost pozitia de drepti in fata regimurilor politice care erau la guvernare, regimuri pe care le-au capusat.
Atacul lui Plesu imi pare unul facut la comanda si atat, ca si alte institutii de presa marca Burci loveste fix in dusmanii stim noi cui. E bine totusi ca intre timp a uitat de Crin Antonescu.
In fine.. traiasca tara.

Sa traiasca, sa traiasca

Sa traiasca, sa traiasca Smile

Ar fi chiar laudabila

Ar fi chiar laudabila initiativa lui Plesu daca el n-ar fi lins la cur ceausist si la cur de iliescu, constantinescu, basescu si fac pariu ca si ponta daca va fi cazul.
Pana la urma nu cred ca Plesu, cel care incaseaza bani de la brooker-ul de copii Cristi Burci care are si alte fapte de vitejie intru incalcatul legii, este omul care sa bata obrazul oricui cu privire la orice.
Cu atat mai putin al unui om care-si exprima opinia politica, oricat de gretoasa sau de neacceptat pentru dumnealui ar fi ea.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole