Skip to Content

Sa mori in chinuri, auto-scroll, cu cine te-a programat!

Windowsul este unul din cele mai celebre "bloatware". Sau "fatty attrocities", intr-o alta expresie. Un sistem impanat cu rahaturi de care nu ai nevoie.

Cata vreme nu ai nevoie de ele este inca bine, dar ce faci atunci cand designerii sistemului de operare pe care il folosesti zilnic ti-au bagat pe gat ceva ce te incurca constant in activitatea ta zilnica? Asa, doar pentru faptul ca pot si s-au gandit ei ca poate ai nevoie?

Sunt un utilizator intensiv al butonului al treilea de la mouse. Rotita de scroll adica. O folosesc atat la scroll-ul propriu zis dar mai ales la deschis pagini in browser intr-un tab nou. Sa nu-mi spuneti ca nu folositi acest shortcut, de a face click pe un link folosind butonul al treilea. Smile

Problema cea mai mare ca pe acest shortcut atat de util designeri prost inspirati au pus si o functie de auto-scrolling, care intra in functie simultan cu shortcutul. Apesi pe rotita si pagina de web se deruleaza fara control in jos sau in sus, pierzi focusul, pierzi locul in care citeai ceva, pierzi timp pretios.

Am incercat in fel si chip sa gasesc o formula de a dezactiva functia asta imbecila cu auto-scrolling (pe care sunt convins ca nu o foloseste nimeni, poate vreun ciung care foloseste touchpadul, alt scenariu plauzibil nu gasesc) dar n-am gasit. Apropos, daca stiti voi vreun truc de a o dezactiva din Registry sunt numai ochi si urechi.

Insa se pare ca nu sunt singurul chinuit de aceasta problema. S-a mai gasit cel putin unul, care a si rezolvat-o, foarte elegant, sub forma unei extensii de Chrome care fix asta face, no more, no less: dezactiveaza auto-scrollingul in timp ce rotita de scroll functioneaza normal, inclusiv in a deschide linkuri in new tab.

Una din cele mai utile extensii de Chrome pe care am gasit-o in ultimele saptamani.

Sa mori in chinuri, auto-scroll, cu cine te-a programat! Laughing out loud

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole