Skip to Content

Romania, mereu surprinzatoare

Cunoastem cu totii miturile nationale, incepand cu cele SF cu laserele de pe vremea lui Ceausescu, tuneluri dacice de sub Bucegi, limba romana ca prima limba a omenirii sau depozitele uriase de metale rare de la Rosia Montana.

Sau miturile mai cuminti, destinate celor care nu mai cred in Mos Craciun: olimpicii romani medaliati la matematica in toate continentele sau IT-istii romani care ii uimesc pe proprietarii Micro$oft, Google sau Facebook.

Stim cu totii ca noi, romanii suntem in general cei mai tari in toate cele doar ca nu prea ne lasa marea conspiratie iudeo-masonica mondiala, care nu prea ne lasa sa ne promovam valorile si sa devenim cunoscuti.

Ma uitam astazi pe online despre ce au mai facut romanii in general conform presei internationale si unul dintre titluri era despre Vaslui. Vasluiul, polul romanismului, al romanismului mereu surprinzator.

Stirea din Vaslui nu era despre IT, antreprenoriat, vreo performanta sportiva sau alte futilitati. Stirea era despre (un fel de) parenting. Parenting à la roumaine.

O discutie intre tatal dedicat valorilor traditionale ale familiei si fiica adolescenta. Discutie pe care strainii n-o inteleg prea bine din cauza ignorantei lingvistice dar, sigur, pot intelege gesturile de mare angajament ale tatalui.

De remarcat si apreciat precizia loviturii cu piciorul din final, un high-kick perfect executat, lovitura care inchide camera video, probabil sparge buza cameramanului de ocazie si ii semnaliza astfel ca sesiunea video s-a terminat.

Si pentru ca astea sunt stirile care ajung despre romani (am zis romani, nu tigani, ca tiganii sunt diferiti de romani, chiar daca Occidentul ne mai confunda uneori) in presa occidentala...cam astia suntem.

Iar daca nu ne place ceea ce suntem fie ne schimbam, fie ne refugiem in tunelurile secrete de sub Bucegi, acolo unde sunt laserele lui Ceausescu, depozitele de wolfram si dovezile irefutabile ca limba romana e cea mai veche din lume.

Si, sigur, mai exista si a treia varianta, cea a lasilor, aceea de a pleca din Romania si a declara ca ai suferit o amnezie si nu iti mai aduci aminte de unde vii. Si eventual de a-ti lua pe cat de repede iti permit legile locului un pasaport pe care sa nu mai scrie romaneste.

Mie imi place mai mult prima varianta, aceea cu schimbarea chiar daca nu mai locuiesc permanent in Romania. Voua?

de aici

Comments

Schimbare

Schimbare sa fie da' sa stim si noi Smile

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole