Skip to Content

Richard Kuklinski

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

The Iceman (2012)

"Iceman" e povestea reala a unui polonez care multi ani a avut un job mai putin obisnuit: lichida oameni pentru mafia newyorkeza.

La fel ca multi altii (functionari nazisti gen) Richard Kuklinski reuseste sa isi compartimenteze foarte bine viata personala de cea "profesionala". Are o familie reusita, la care tine mult si de care se preocupa. La fel si viata profesionala, e bun in ceea ce face, sefii sunt multumiti. Doua lumi diferite in care se descurca foarte bine, cata vreme acestea nu interactioneaza una cu cealalta.

Porecla de "Iceman" i-a fost data de colegii de breasla din cauza obiceiului lui de a-si congela victimele pentru a-i confuziona pe anchetatori in ceea ce priveste momentul mortii.

Povestea lui Kuklinski este una mai degraba banala (si cea reala si cea din film), un tip comun, sociopat, abuzat fizic in copilarie (batai fioroase din partea ambilor parinti, unul din fratii lui a murit in urma unei batai de la parinti), o pozitie minora in mafie, a functionat ca un slujbas disciplinat, docil, dupa un program si o disciplina aproape corporatista. Ca tot facea parte dintr-un fel de corporatie...

Syndicate content


Smokers