Skip to Content

Republica Fiscala Romania

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Sase ani si trei luni

Românul mediu statistic se va pensiona la 65 ani si va trăi până la 71,24 de ani.

Mai precis, românul mediu statistic va manca timp de 6 ani si trei luni din pensia la care a cotizat 35 de ani, ca atata trebuie.

Sigur, acum sa nu intram pe nisipurile miscatoare ale ipotezelor, stim ca nefumatorii traiesc mai mult, la fel si cei care nu si-au stins 35 de ani anxietatile cu mici si bere, va propun sa ramanem fix la statisticile in pielea goala: sase ani si trei luni.

Dai cam jumatate din ce castigi timp de 35 de ani (am zis frumos "jumatate", ca e ceva mai mult daca le adunam pe toate), cu alte cuvinte dai leafa pe vreo 18 ani ca sa primesti la un moment dat inapoi aproximativ leafa pe vreo 6 ani.

Ungurii cumpara pamant in Romania, nincs probléma

Am un amic care e foarte constient de pericolele prin care trece Romania, in special pericolul maghiar. Mi-a trimis astazi un mesaj emotionant in care imi spunea ca in sfarsit s-a mai diminuat putin acest pericol, mai precis s-a dat nush-ce-act-normativ in care se reglementeaza felul in care ungurii pot cumpara pamant in Romania.

Eu presupun ca s-a dat pentru toti strainii, ca doar n-or fi dat o lege doar pentru unguri, dar amicul meu e preocupat in special de unguri.

Daca nu iti place caldura nu esti bun roman si incalci si constitutia

Cand credeam ca le-am auzit pe toate in termeni de taxe noi in Romania (exista taxa pe caine, taxa pe cai, pe apa de ploaie, pe masini vechi, masini noi, mai nou si pe dronele de jucarie) am auzit astazi una tare, tare de tot. In mod evident, romanul s-a nascut poet. Pentru ca in tara cu cele mai multe taxe din Europa (peste 500) trebuie sa ai suflet de poet sa mai nascocesti una noua.

Taxa e una indirecta, data la manta, un fel de Perversa de la Targu Ocna a tuturor taxelor. E propusa de presedintele ANRSC, Doru Ciocan care a declarat ca gestul incalificabil de urat al multor bucuresteni de a-si inchide calorifelele pentru a consuma mai putina caldura si ca atare de a plati mai putin este, nici mai mult, nici mai putin un gest...anticonstitutional.

30 de taxe noi in 2014 in Romania

Syndicate content


Smokers