Skip to Content

Realitatea paralela a credintelor puscariabile

O batrana de 88 de ani din Saxonia Inferioara a fost condamnata la doi ani si sase luni inchisoare cu executare pentru ca ea este de parere ca anumite parti din istoria oficiala a Germaniei n-ar fi relatate corect. Eu nu sunt istoric, asa ca habar n-am daca istoria oficiala corespunde adevarului sau nu, asa ca merg pe incredere pe varianta oficiala. Istoria e in mare masura o problema de credinta. De altfel nici nu e prea important pentru viata mea de zi cu zi daca istoria oficiala a Germaniei contine inexactitati, omisiuni, erori, orori, minciuni, manipulari sau nu.

La fel cum n-am prea multe informatii despre regele Decebal (nimeni n-are) dar nu ma costa nimic sa cred ca regele Decebal a existat. Sau poate a existat doar frate-su, pe care il chema la fel si nu era dac ci vizigot si astfel am fost pacalit la orele de istorie, habar n-am.

Ce ma intriga pe mine este urmatorul lucru. Daca noi, oamenii, in general nutrim credinta ca istoria oficiala a Germaniei e cea din manuale (ca doar n-are cum sa fie altfel, nu? Wink ) iar femeia aia cu mintile ratacite de varsta inaintata (88, remember?) spune lucruri traznite, de exemplu cum ca Holocaustul n-ar fi fost chiar asa cum e in carti, locul ei nu ar fi mai potrivit la psihiatrie decat la puscarie? Ar putea foarte bine sa spuna ca Hitler nu a existat. Sau ca limba germana nu a existat pana acum vreo 2-3 ani, cand a evoluat din turca si araba vorbite in cartierele rau-famate ale Berlinului.

In anii pe care i-am petrecut in cabinetul de psihoterapie am cunoscut oameni cu credinte foarte ciudate. Cum ar fi aceea ca cei din jur le pot citi gandurile cu ajutorul unor aparate. Si totusi pe oamenii aceia cu credinte chiar mai ciudate decat batrana de 88 de ani Ursula Haverbeck nimeni nu se gandea sa ii bage in puscarie pentru faptul ca negau realitatea oficiala, aceea in care credem cu totii, cum ca nimeni nu ne citeste gandurile. Daca gandurile noastre sunt in siguranta sau nu, aceasta este doar o problema de credinta. Daca ma intrebati pe mine, eu cred ca da, gandurile noastre sunt in siguranta, nu le citeste nimeni, dar nu m-ar bucura deloc ca cei care cred altfel decat mine sa fie pedepsiti.

Pe acelasi fir logic, ma gandesc ca atunci cand un om este bagat in puscarie pentru credintele lui care nu sunt conforme cu realitatea, atunci poate ca este ceva in neregula cu realitatea. De ce e nevoie ca realitatea sa fie aparata cu amenintarea cu puscaria??

Imi si imaginez un personaj oficial, un expert in testarea realitatii, la fel ca si dr. Mengele, care in timp ce triaza oamenii dupa credintele lor indica cu degetul: "Asta e o credinta acceptabila, asta e o credinta de pus pe pastile iar credinta asta merge la puscarie." Cu tot cu credincios.

Batrana Ursula Haverbeck are 88 de ani. Daca ii apuca pe 90 ii apuca in puscarie. Iar dupa inca sase luni va reveni in aceeasi realitate paralela de unde a plecat, aceea in care credintele sunt puscariabile.

Intre timp, in tara batranei Ursula Haverbeck au inceput sa circule pe strazi niste unii care-si spun "Politia Sharia" si care ii someaza pe localnici sa respecte obiceiuri care nu sunt ale lor: sa nu consume alcool, femeile sa poarte broboade in cap si sa se lepede de porc. Deocamdata "politia sharia" functioneaza la fel ca si mormonii, iehovistii, si alti nefrecventabili, adica doar "indruma", inca nu au dinti, dar cu totii au vise umede cu ziua in care orice alta credinta decat a lor sa fie puscariabila.

Tonul la muzica a fost dat, viitorul suna bine.

Das Amtsgericht im niedersächsischen Verden hat die 88-jährige Holocaust-Leugnerin Ursula Haverbeck zu zwei Jahren und sechs Monaten Haft wegen Volksverhetzung verurteilt. (...)

Die 88-Jährige hatte in mehreren Beiträgen in der in Verden herausgegebenen Zeitschrift „Stimme des Reiches“ den Holocaust geleugnet. Auch am Montag sprach Haverbeck in ihrem Schlusswort von einer „Auschwitz-Lüge“ und betonte, das Konzentrationslager Auschwitz sei kein Vernichtungslager, sondern ein Arbeitslager gewesen, wo keine Menschen vergast worden seien. Der Prozess wurde von starken Sicherheitsvorkehrungen begleitet. (dpa)

de aici

Comments

88 de ani "in denial".

Cat ar părea de dubios*,
Cred ca doamna nu poate sa aparțină societății în care locuiește. Dacă cineva deviază de la cutume, trebuie sa își găsească alt trib.
Nu este vorba de restricționarea credinței, ci de o persoană cu caracter deviant, care prin acțiunile sale influențează negativ și cu intenție societatea în care trăiește.
Dacă cucoana nebună credea (de preferat) în apartamentul ei că extratereștrii sunt buni sau răi și ca spiritul florilor de mușețel este prezent in noi toți - nu aveam nici o problemă.
Dar negarea realității este o problema medicala, nu una filozofică.

Instigarea la ură se pedepsește; și e bine asa. Prostia este mai bine tolerată.

* Din partea mea, a unuia căruia motto-ul lui Ion Rațiu: "Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“ îi este pernă - noapte și zi.

Doar un contraexemplu banal:

Doar un contraexemplu banal: musulmanii din Europa (cel putin noii-veniti) instiga la ura si la nerespectarea societatilor in care traiesc in fiecare zi si - guess what? - nu ii interzice nimeni.

Societatea e formata din noi toti, cu toate credintele noastre, nu doar selectiv, din credintele care ne plac... Germania inseamna si oamenii care au alta credinta decat majoritatea.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole