Skip to Content

Poate ca Dumnezeu este un colectionar compulsiv

De curand lumea astronomilor si celor pasionati de astronomie este bulversata de o descoperire care e greu de inteles si de acceptat. Descoperirea este ceea ce ar putea fi cea mai mare "chestie" din universul cunoscut de noi.

Mai precis e vorba de o formatiune de 73 de quasari care functioneaza impreuna si care se intinde pe o distanta de 4 miliarde de ani lumina. Scriu "miliarde" ca sa va scutesc sa mai numarati grupele de cate trei zero. Deci miliarde.

Deci vorbim de un "obiect" pe care, ca sa il parcurga, lumina ar avea nevoie de 4 miliarde de ani. Doar sa il parcurga odata, intr-o singura directie.

Poate ca Dumnezeu se comporta uneori ca un colectionar compulsiv. Iar descoperirea care biciuieste neuronii astronomilor este doar colectia de 73 de ceva-uri a lui Dumnezeu, pe care si-a facut-o dupa Marea Petrecere de acum 14 miliarde de ani numita Big-Bang.

Indiferent ce este, pentru noi reprezinta cel mai mare obiect de care am auzit vreodata si pe care ne este foarte greu sa ni-l imaginam...

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole