Skip to Content

Penalul Ontanu si telefonul supravietuitor

Acum vreo doi-trei ani cand m-am mutat in Irlanda mi-am pastrat si un numar de telefon din Romania. Este cel mai vechi numar pe care il am, a rezistat la vreo doua reconversii profesionale, un divort, schimbarea a cateva liste de prieteni. Un numar de telefon supravietuitor cum ar veni. Die hard.

Din motive sentimentale pun periodic pe el cativa banuti, cat sa functioneze, desi nu ma prea suna nimeni pe el. Din cand in cand doar cate un fost pacient care vrea sa ma salute. Nu e prea scump roamingul iar mie imi face bine. Cand stiu ca numarul respectiv este activ am asa un sentiment ca o parte din mine este inca prezenta in Bucurestiul profund, ala cu miros de motorina in metrou, cu miros de tigan in RATB, cu miros de Kafka la cozile de la impozite, cu miros de rahat de caine pe strada, cu miros de manele la semafoare.

Da, stiu, sunt un sentimental incurabil, nu e nimic practic la mine, deci tin in roaming in Irlanda un telefon romanesc total inutil.

Pe telefonul acesta de vreo doua luni incoace am inceput sa primesc SMS-uri venind din partea uneia din organizatiile domnului Ontanu. Da, acel Ontanu, penalul Ontanu. Acu', nu ca m-ar deranja in sine faptul ca penalul Ontanu inca traieste si inca in libertate, locuim la vreo 3000 de km unul de celalalt, nu frecventam aceleasi terase, e ok. Nu m-ar deranja nici faptul ca mesajele sunt profund inutile pentru mine, n-am locuit niciodata in sectorul 2 Bucuresti, eu nu achiesez la Weltanschauung-ul domnului Ontanu, deci nu l-as vota oricum.

A inceput insa sa ma deranjeze ca fiecare fiecare mizerie de SMS pe care mi-l trimit slugile lui Ontanu imi diminueaza creditul de pe numarul de telefon romanesc cu vreo douaj' de centi. Cu alte cuvinte trebuie sa supraveghez mai atent creditul iar atunci cand penalul Ontanu mi-a consumat complet creditul trebuie sa il completez la loc, ca altfel nu mai functioneaza telefonul, asa e in roaming.

In naivitatea mea am incercat sa sun la numarul respectiv (0737.225.599), dar, evident, nu mi-a raspuns nimeni. Am sunat si la Vodafone, furnizorul meu de servicii de telefonie (si mijlocitorul spamului facut de penalul Ontanu), oamenii Vodafone au fost empatici, mi-au inteles durerea, dar mi-au spus ca nu poate fi blocat un numar care ma hartuieste. Pe undeva ii si inteleg pe cei de la Vodafone, ar fi prinsi intr-un conflict de interese: pe de o parte ei ii vand penalului Ontanu un pachet cu SMS-uri pe care acesta trebuie sa le consume, pe de alta parte ma taxeaza pe mine in roaming pentru fiecare SMS primit, de ce mi-ar oferi posibilitatea sa blochez numerele nedorite?

Amabil, baiatul de la Vodafone m-a sfatuit sa imi instalez o aplicatie care sa blocheze apelurile si SMS-urile nedorite. Ceea ce am si facut, exista multe aplicatii, blocheaza SMS-urile dar sunt taxat in continuare pentru ele. Adica nu mai vad SMS-urile amoroase pe care mi le trimite penalul de Ontanu, dar in continuare Ontanu imi fura bani de pe cartela Vodafone. Deci da.

Nici cu OPC-ul n-am avut mai mult noroc, cica ca n-ar fi de competenta lor. Pai cred si eu, Ontanu e de competenta DNA-ului. Iar pe cei de la politia romana e greu sa ii convingi ca esti hartuit de la un numar de telefon care iti trimite mesaje gen "Fie ca Sfintele Sarbatori de Rusalii sa va aduca liniste sufleteasca, cu drag al tau Ontanu".

"Pai si cum va hartuieste, domnu', ca vad ca va ureaza de bine?" Cu mirosul penalului de Ontanu ma hartuieste sefu', dar asta cu mirosul e subiectiva, nu se preda la scoala de politie.

In final epuizand eu cam toate optiunile m-am gandit ca poate a venit vremea sa imi las numarul de telefon sa moara in demnitate. A rezistat la reconversii profesionale, divorturi, patru presedinti dar nu a rezistat la penalul Ontanu. Ontanu e moartea numerelor de telefon in roaming.

Dupa care m-a apucat furia. Revolta. Asa ca am cautat pe net numere de telefon ale organizatiei UNPR sector 2, aia care imi ucidea mie lent dreptul de a avea un numar de telefon romanesc in Irlanda. Uneori intra un robot, alteori nu raspundea nimeni. La un moment a raspuns o voce umana care mi-a spus ca nu era nevoie sa ma chinuiesc atata vreme (sic!) si ca era suficient sa ii anunt ca sa ma scoata din baza lor de date. Serios? Atat de simplu era?

Eram atat de emotionat ca s-ar putea termina povestea incat am inceput sa ma balbai. Vocea m-a mai rugat sa vorbesc civilizat. Vorbeam civilizat, fa, Doino. Doar ca vreau ca penalul Ontanu sa nu mai ma tina la curent cu viata lui trista. I-am explicat domnisoarei ca "penal" e un termen pur tehnic, nu are nimic peiorativ sau insultator, se refera doar la cineva care a avut contacte intime (ocazionale sau periodice) cu legea penala. Am inteles de prin presa ca la Ontanu a fost doar un one-night-stand, adica ar fi dormit doar o singura noapte la arestul politiei. Ceea ce ii doresc sa i se implineasca in continuare si cat mai des.

In final vocea blanda de la capatul firului m-a asigurat ca nu voi mai primi urari de la organizatia UNPR sector 2. Mi-a fost oferita si o explicatie tehnica de ce telefonul meu era drag Ontanului si echipei domniei-sale: "Probabil ca ati semnat dvs. o adeziune, ceva". Rili?

Ma uit acum, chiar acum in timp ce scriu cu drag la telefonul meu cel romanesc. Poate ca a scapat si de data asta de urgia vremurilor. Die hard. Poate ca Omul Negru nu mai vine. Poate ca penalul Ontanu nu imi va mai trimite SMS-uri in Irlanda.

Speranta moare ultima.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole