Skip to Content

Pamant de flori

Stim cu totii ca politicienii din toata lumea au asa, o slabiciune pentru serviciile secrete. Servicii ale tarii lor, servicii ale tarilor altora, servicii in general. La fel cum florile au o slabiciune pentru balegarul care le hraneste si le face sa creasca si sa infloreasca. Daca vrem flori frumoase le dam un pic de balegar, niste pamant de flori, adica un pamant in care balegarul nu mai e chiar atat de vizibil dar produce efecte.

De curand senatorul Romaniei Ilie Ilascu a recunoscut in treacat ca a fost membru in ceva servicii. Cele moldovenesti zice el. Intre altele a mai fost si capitan in Armata Sovietica.

Nu stiu mare lucru despre domnul Ilascu, nimic altceva decat povestile din presa, cum ca ar fi fost rapit, detinut ilegal de separatistii transnistreni, eliberat la presiunile Occidentului si apoi propulsat mai ceva ca o racheta sovietica pe scena politica romaneasca direct in fotoliul de senator.

Ma intreb si eu, la ceaiul de dupaamiaza, ca aici in Dublin iar ploua si n-am alta treaba, de unde stim noi cu certitudine ca in lungii ani de detentie ilegala in Tiraspol dl. capitan sovietic Ilie Ilascu nu juca sah cu alti capitani sovietici? De unde stim noi cu certitudine la ce arma era capitan? Poate era la cercetasi. Laughing out loud De unde stim noi ca detentia n-a fost decat un fel de legenda, un fel de rama pentru pestele numit Romania?

Asa cum Ceausescu a avut un parlamentar european inainte de '90 de ce nu ar fi avut si Maicuta Rusie un parlamentar roman? Cel putin unul, ca pe dl. Ion Iliescu nici nu il mai numaram.

Ma intreb daca faptul ca dl. Ilascu era deja angajat al serviciilor secrete al altei tari (Republica Moldova) a fost scris in CV-ul domniei sale cand a devenit senator al Romaniei. In CV-ul acela publicat pe site-ul Parlamentului.

Pamant de flori...

de aici

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole