Skip to Content

Palestina

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Credeati ca le-ati vazut pe toate?

Credeati ca le-ati vazut pe toate? O politista israeliana este chemata intr-un incident in care colonisti evrei ilegali ataca cu pietre fermieri palestinieni. Aceiasi colonisti care acum cateva zile au ars de viu un bebelus palestinian.

Colonistii o ataca si pe politista cu pietre. Fermierii palestinieni fac scut in jurul politistei ingrozite, incercand sa o protejeze de pietre.

Another Brick in the Wall

In Gaza numarul mortilor a ajuns la 166, dintre care 35 de copii si 26 de femei. In plus inca 1266 raniti. Mii de oameni au inceput sa fuga inspre sud in incercarea de a scapa cu viata.

Chiar daca nu a murit nimeni in Israel, cele sase zile de razboi chinuie destul de rau si populatia de acolo.

Nu mai departe de ieri rockerul canadian Neil Yong si-a anulat concertul programat la Tel Aviv pe motiv ca, na, e razboi si pe timp de razboi concertele nu sunt o idee asa de buna.

Oamenii care refuza sa urasca

Citesc un reportaj aparent banal despre viata unei familii de tarani din Bethlehem. Crestini palestinieni care s-au nascut, crescut, muncesc si traiesc pe ferma familiei de generatii. Cel putin de 98 de ani de cand au acte pe ferma inca de pe vremea Imperiului Otoman.

Imperiul Otoman i-a respectat desi erau crestini si le-a emis acte pe pamantul familiei, Imperiul Britanic le-a (re)confirmat in scris proprietatea, Statul Israel considera ca ferma este "teren public" si ca ei ar cam trebui sa se care de acolo.

Protest de solidaritate in Dublin cu grevistii foamei din inchisorile din Israel

Astazi Palestinian Prisoner Solidarity Network organizeaza in Dublin un protest in fata Dail Eireann (parlamentul irlandez) in semn de solidaritate cu palestinienii care fac greva foamei in inchisorile din Israel.

De ce astazi, 12 iunie? Astazi este cea de-a 50-a zi a unei greve a foamei in masa, in urma careia 80 dintre participanti se afla deja in stare grava. E alegerea lor sa protesteze in felul acesta. Autoritatile israeliene, care nu sunt prea incantate de publicitatea negativa pe care le-o fac grevistii foamei pe punctul de a muri se pregatesc sa ii hraneasca fortat. Ceea ce grevistii considera ca reprezinta o forma de tortura.

Palestina a fost recunoscuta de ONU

Acum nu foarte multe ore Palestina a fost primita ca 'observator' la ONU. America lui Barack Hussein Obama a fost impotriva, Germania Angelei Ferkel s-a abtinut cu un ragait gros, dat de carnatii istorici pe care ii au de mancat in relatia cu Israelul iar delegatia Israelului isi sugea perciunii. Sau poate erau doar firele de la castile cu traducerea simultana.

Celelalte delegatii au aplaudat la scena deschisa, dupa cat i-a lasat spontaneitatea, ipocrizia si pupincurismul geopolitic. Nu stiu ce a facut delegatia Romaniei-lui-Traian-Basescu dar pot doar sa presupun fie ca au fost emotionali "sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu" fie au bagat un cauzal "o fi facut copilul ceva".

Syndicate content


Smokers