Skip to Content

Oliver Hirschbiegel

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Der Untergang (2004)

A incerca sa vorbesti "cinstit" despre Adolf Hitler in zilele noastre e ca si cum ai sa vorbesti "cinstit" despre gripa in departamentul de marketing al unei fabrici de medicamente antigripale. E greu spre imposibil. Laughing out loud

Nu pentru ca Hitler nu ar fi fost un vizionar, un personaj gigantesc, care a facut istorie ci pentru ca, nu-i asa?, vae victis. Pentru Hitler si viziunea lui despre lume jocul s-a terminat prost iar cazurile acestea invingatorii iau tot. Inclusiv interpretarea trecutului.

Cu toate acestea Caderea este un film cinstit, in care regizorul Oliver Hirschbiegel incearca - atat se poate in lumea condusa de fostii adversari politico-ideologici ai lui Hitler - sa prezinte personajul principal si un pic din cei din jurul lui cat mai onest, cat mai autentic. Un Hitler cu multe accente umane, cu slabiciuni, cu ambivalente, sfasiat intre propria propaganda pe care si-a internalizat-o si a carei victima a devenit si realitatea dura. Germania asa cum se vede prin ochii catorva personaje care au condus-o 15 ani, pe marginea prapastiei.

Syndicate content


Smokers