Skip to Content

Nu sariti gardul, ies eu din cand in cand

Ma plimbam azi mai dupaamiaza cu jumatatea mea mai buna prin Phoenix Park, ca tot stam aproape si la un moment dat vine acel moment magic cand sistemul a terminat de procesat berea veche si ar vrea sa faca loc la cea viitoare. Din motive pe care eu nu le inteleg prea bine in parcurile din Irlanda nu exista toalete publice.

Situatiile disperate cer masuri disperate asa ca m-am hotarat sa rezolv problema Vama-Veche-style, profitand de abundenta vegetatiei.

Asa ca ma tot indepartam de aleea pietonala, estimand viteza cu care se deplasau in toate directiile alergatoarele de toate rasele si calibrele (apropos, eu nu inteleg disperarea asta cu joggingul, dar asta o lasam pentru alt post) ca sa vad daca ma incadrez cu proiectul meu intre doua cete de alergatoare, dar nu imi prea iesea.

Tot indepartandu-ma de aleea principala ajung la un gard foarte amestecat, mai multe generatii si stiluri, un panou metalic cazut, ceva sarma ghimpata bot de crocodil pe sus, vegetatie foarte imbacsita, practic de netrecut. In fine, ma inghesui cumva prin gard, rezolv urgenta si cand dau sa ma indepartez de gaura din gard vad un dulau urias si viu colorat care se uita curios la mine. Nu tu botnita, nu tu lesa, nimic. Avea o privire lacoma, cam ca o Conchita Wurst in vestiarul unei echipe de fotbal american. Zici ca era cainele din Baskerville, model Hibernia 2.0 Cam ca un fel de Saint Bernard da' parca mai mare si mai colorat, facut din petice.

Imi evaluez optiunile, toate dadeau cu virgula. Dulaul mare, eu cam supraponderal. Eu clar in dezavantaj daca era sa facem amandoi o liniuta. Ma gandesc "hai sa scot aparatul si sa ii fac o poza, macar sa stie lumea de la ce mi s-a tras cand or gasi aparatul foto in iarba fara mine" N-apuc insa sa scot aparatul din sac ca fiara o ia la fuga in directia opusa mie. Daca tot am scapat asa usor o iau si eu de-a lungul gardului pe urmele lui cutzu-cutzu, poate imi iese totusi faza cu poza. Frumos dulaul, nimic de zis.

La vreo 20 de metri vad un batranel la patru ace, cravata, baston si cu inca un caine ca asta de imi facea mai devreme avansuri mie. Doi dulai la fel. Ii zic jumatatii mele mai bune, aparuta si ea intre timp "Uite ce seamana mosul asta de plimba dulaii cu Higgins, presedintele Irlandei". Aceeasi freza, aceeasi expresie, cel putin atat cat l-am vazut eu prin ziare. Ma gandesc ca o fi ceva moda la mosii de pe aici din Irlanda, ca toti sa isi faca freza la fel ca presedintele. La fel cum in Romania pe vremuri toate Daciile aveau zambetul domnului Ion Iliescu.

In timp ce studiam noi dulaii si mosul se opreste langa noi o trecatoare, vede ca ne holbam si ne spune cu caldura: "He is Mr. Higgins walking his dogs". Dupa cum o spunea parea ceva banal. Probabil ca ii plimba in fiecare zi.

Aha. Deci mosul cu dulaii nu il imita pe presedintele Irlandei ci era chiar originalul. Smile Iar cainele din Baskerville care ma studia curios cand eu ma inghesuiam pe la gard era cum ar veni, pardon de expresie, "First Dog".

M-am uitat in jurul presedintelui care isi plimba dulaii in parc (in apropierea resedintei oficiale, am aflat dupa): nu tu mascati, nu tu trupe speciale, nu tu girofaruri. Ma rog, or fi fost si ceva Rambo prin boscheti, dar eu nu i-am vazut. Mosu' avea un singur insotitor, care nu parea deloc amenintator.

Tot n-am apucat sa ii fac poza dulaului (si nici stapanului) dar macar acum stiu locul, mai trec pe acolo. Eventual data viitoare o sa il intreb daca musca dulaul, ca sa imi tihneasca atunci cand mai vizitez gardul cu diferite urgente.

Parafrazand un banc clasic, daca vrei sa il vezi pe presedintele Irlandei nu e nevoie sa sari gardul, ca iese el din cand in cand. Ca sa isi plimbe dulaii. Frumosi dulai. Si nici tara, in general nu e urata. Laughing out loud

Comments

cu o privire romaneasca

cu o privire romaneasca normalitatea pare "ciudata"

imi place sau nu privirea mea va fi intotdeauna romaneasca

imi place sau nu privirea mea va fi intotdeauna romaneasca. Oricat de mult m-as indeparta de Romania privirea mi-o iau cu mine. Smile

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole