Skip to Content

Nu ne mai trageti pe dreapta

Dupa treij' de ani de condus pe partea dreapta a drumului (nu e o metafora, nu e vorba de politica, nici de orientarea sexuala, vorbesc fix de condus masina) a venit momentul magic sa conduc pe partea cealalta, pe stanga adica. Am inceput the hard way, cu condus o dubita plina cu chestii care se zbat inauntru, mobila, saci cu obiecte. Dubita care, evident, n-are decat oglinzile laterale, si alea cam scurte.

Buun, toate bune, nu fug de experiente noi, am condus si masini mai mari, si blindate (fara gluma, serveam patria...), si autorulote, chiar si excavator (serveam o patrie adoptiva). O dubita cu volanul pe dreapta mi-am zis ca e ok.

Am dat cu cotul drept in geam tot cautand schimbatorul de viteze in dreapta ca heroinomanul care isi cauta garoul. A inceput sa aiba alta semnificatie pentru mine "ma doare-n cot". Una reala, punctuala. Fix in cot ma doare, de la doua zile de tot cautat schimbatorul de viteze in locul gresit.

Am descoperit apoi ca atunci cand ai volanul pe partea dreapta masina a devenit brusc mai lata in partea stanga. Smile Ocazie cu care, sigur, daca te gandesti la ce a mai facut celebrul cuplu Iohannis-Ponta, la viata extraterestra sau la fiziologia complicata a caracatitei (apropos, stiati ca are trei inimi?) sau la quarci atunci iei toate bordurile pentru ca, dupa cum spuneam, cand esti pe pilot automat brusc masina e mai lata in stanga.

Cel mai distractiv e cand faci parcare laterala cu duba intr-un loc stramt. Si trebuie sa tii minte ca masina e semnificativ mai lata in stanga...

E interesant sa "muti" volanul in partea cealalta dupa treizeci de ani de condus. E ca si cum ti-ai pune un ghidon in plus la bicicleta si nu stii ce sa faci cu el.

Daca nu ma credeti, incercati. Smile

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole