Skip to Content

Nu mai radeti ca in Romania sunt numiti ministri incompetenti

Daca v-ati amuzat sau indignat de prestatia cam jenanta a prim ministrului roman impreuna cu ministrul economiei la discutarea masurii reducerii CAS-ului cu domnul presedinte-masa-verde al Romaniei as vrea sa va mai ridic putin moralul si sa va spun ca a numi ministri absolut incompetenti nu este o treaba exclusiv romaneasca, o intalnim si pe la case mai mari.

Bunaoara Irlanda. Care a comis-o de curand big time. Epic.

Pentru cei care stati mai departe de Irlanda, in Irlanda exista un minister mai exotic, care nu are un corespondent direct intre ministerele romanesti, "Department of Arts, Heritage and the Gaeltacht" si care se ocupa in special de limba irlandeza si de sprijinirea celor putini care inca o mai vorbesc.

(O paranteza, din pacate pentru ei, irlandezii sunt pe punctul sa isi piarda definitiv limba si odata cu ea o parte semnificativa din identitatea lor, in conditiile in care cei mai multi dintre irlandezi nu mai vorbesc deloc irlandeza. De aici si importanta acestui minister, care incearca sa salveze ce se mai poate salva, inchidem paranteza.)

Acum doua zile sunt numiti doi noi ministri, un ministru pentru departamentul AHG si un adjunct. Totul e minunat, mai ales ca unul dintre ei este si femeie, asa ca am promovat si egalitatea de sanse cu ocazia asta, daca era si lesbi si invalida ar fi fost si mai bine, ca promovam in acelasi timp si minoritatile sexuale si handicapatii, dar macar e femeie, tot e ok. Insa la discutiile din parlament s-a aflat ca cei doi ministri proaspeti...nu prea stiu irlandeza.

Domnu' ministru zice ca el asa, "pe interior" e ok cu irlandeza (parol, asa a zis) doar ca e cam "rusty". Dar ca sa dea dovada de bunavointa... s-a inscris oficial la un curs de irlandeza. Si dand dovada de inteligenta politica a adaugat ca vrea sa fie un exemplu pentru orice irlandez adult care vrea sa invete irlandeza. Ma lasi? Smile

Irlandezii simpli, aia care inca mai vorbesc irlandeza si pentru care a fost creat ministerul "Department of Arts, Heritage and the Gaeltacht" sunt nemultumiti pentru ca de acum incolo in relatia cu autoritatile vor folosi engleza, din moment ce ministrul desemnat pentru ei nu stie irlandeza. Si nici adjuncta lui. Sau poate vor folosi spaniola sau esperanto, sau limbaj mimico-gestual sau orice alta forma de comunicare care i-ar putea ajuta sa se inteleaga cu domnul ministru.

Nu stiu daca realizati enormitatea situatiei. E ca si cum ministrul maghiar al culturii romanesti dupa numirea ca ministru s-ar inscrie la un curs de limba romana. Sau doamna Ioana Petrescu, dupa ce a fost numita ministrul economiei s-ar fi inscris la un curs de contabilitate.

Eu cred ca mai mult de un ministru irlandez pentru departamentul pentru sprijinirea limbii si culturii irlandeze care sa nu cunoasca limba irlandeza nu se poate.

Sper sa nu ma acuzati de pontism sau basism, dar ministrii romani de pana acum parca au avut o minima competenta, fata de faza asta.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole