Skip to Content

Nu-i usor sa ai un premiu Nobel

Ca tot suntem in plin sezon de premii Nobel sa ne gandim un pic si la amaratii care le iau. Nu, nu ma refer la cei care le iau din motive politice, nici la faptul ca Nobelul pentru pace a fost cea mai proasta idee pe care a avut-o vreodata Alfred Nobel, altfel un tip inteligent si bine intentionat, nici la faptul ca ca Nobelul pentru pace a devenit un fel de bolovan legat de gatul Academiei Suedeze, ci ma refer cei care iau Nobelul pe bune, cercetatorii, aia care muncesc pe branci ca omenirea sa mai avanseze un pic cu cunoasterea intr-o directie sau alta.

Brian Schmidt, unul din cei care au luat un Nobel in 2011 pentru descoperirea "energiei negre", povesteste cu mult umor cam cum devine viata unui laureat de Nobel.

Dl Schmidt, ca multi dintre noi, are o bunica. Iar bunica, dupa ce a aflat ca nepotul a luat un Nobel l-a sunat si i-a zis "nepoate, hai incoace sa imi arati si mie Nobelul ala, sa vaz cum arata, pai ce facem aici?" Asa ca omu' s-a dus la aeroport sa ia un avion sa isi viziteze bunica si sa ii arate ce bine investiti au fost banii pe meditatii in liceu.

Pentru cine nu stie, premiul Nobel in afara de ceva bani (vreun milion de dolari, mai putin decat o spaga data de dl. Becali pe vremuri, dar totusi conteaza) consta si intr-o medalie facuta din vreo juma' de kil de aur.

Cand mergi cu avionul cu juma' de kil de aur dupa tine parca nu l-ai lasa la bagaje de cala asa ca dl. Schmidt a bagat-o in poseta. Controlorii vigilenti au vazut in bagajul omului o pata neagra, rotunda (da, medalia e rotunda si fiind din aur apare pe ecrane neagra).

Dl. Schmidt reda dialogul haluciant pe care l-a avut cu controlorii:

‘Sir, there’s something in your bag.’
‘Yes, I think it’s this box.’
‘What’s in the box?’
‘A large gold medal,’
‘What’s it made out of?’
‘gold.’
‘Uhhhh. Who gave this to you?’
‘The King of Sweden.’
‘Why did he give this to you?’
‘Because I helped discover the expansion rate of the universe was accelerating.’

Moment in care controlorii isi dau seama ca subiectul de conversatie cu accelerarea ratei de expansiune a univesului incepe sa ii dezavantajeze si trec la chestii mai lumesti: "care a fost scopul calatoriei dvs.?"

Un fel de "coa', lasa vrajeala, ia zi-ne mai bine cu ce treaba pe la noi prin oras?"

Din dialogul redat de dl. Schmidt mi se pare geniala intrebarea controlorilor: "Why did King of Sweden give this medal to you?"

Dupa cum ziceam, nu-i usor sa ai un premiu Nobel. Eu parca nici nu m-as incurca. Laughing out loud

sursa foto

de aici

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole