Skip to Content

Noi suntem poporul!

Face clabuci pe internet zilele acestea un videoclip de o banalitate exasperanta. Niste migranti ilegali din Germania stau intr-un autobuz care i-a adus de pe undeva la un centru de primire pentru azilanti. Din motive pe care nu le stim levantinii nu vor sa se dea jos din autobuz. Poate ca nu le place centrul, poate ca e prea departe de centrul orasului, poate ca n-are moschee, nu stim.

Politia germana pazeste autobuzul de niste platitori de taxe si impozite din Germania care striga ca din gura de contribuabil "Wir sind das Volk". Intre noi fie vorba acesta a fost un slogan genial cu care, atunci cand istoria a fost pregatita, est-germanii au scapat de clasa lor politica stalinista care nu intelegea ce se intampla si freca menta in continuare in vechile scaune.

Slogan genial pe care unii incearca acum sa il recupereze si mi se pare ca in felul lor au dreptate. Tehnic vorbind, da, este corect, ei sunt poporul, adica aia care se scoala de dimineata si merg pe ogoarele patriei germane, care fac gigantica economie germana sa functioneze, ei, care isi trimit copiii la scoli, care ii invata sa nu fure si sa vorbeasca cat mai bine limba germana. Si nu aia care dorm in centrele de primire pana la 12, care apoi de odihniti ce sunt ies din cand in cand la fugarit contribuabile mai tinerele pe strazi. Ca alea batrane si pofticioase la africani ar sta si nefugarite.

Dar sa revenim la clip. Deci migrantii stau in autobuz ca cioara-n par, scuzati metafora involuntara, contribuabilii germani au inconjurat autobuzul si striga ca ei sunt poporul (duuh!) iar politistii incearca sa normalizeze situatia, adica ca ii conduca pe migranti in camerele lor, ca sa plece cu totii pe la carciumile si casele lor. Putem vedea in clip cum un politist il apuca pe un adolescent de cap si il muta din autobuz in cladire. Nu i-a dat capace, nu l-a tras de nas, nu i-a aratat caricaturi cu Profetul, doar l-a mutat de colo-colo.

Dupa cum ziceam, hipsterimea de pe net s-a umflat ca drojdia aruncata in latrina de la tara la faza cu apucat migrantul de cap si mutat in cladire. Pai de ce sa il apuce, ma? De duoden? De intestinul gros? De cap isi apuca si cateaua puii atunci cand vrea sa ii mute de colo-colo, ca e spre binele puiului, care nu stie inca care-i spielu' cu mutatul.

Intr-o lume normala nici nu ar fi fost nevoie de prezenta politiei. Migrantii s-ar fi dat jos din autobuz simplu si si-ar fi cautat noile camere singuri, eventual cu un ghid de conversatie migranto-german in mana.

Dar din pacate nu traim chiar sub zodia normalitatii. Pentru ca doar asa imi explic de ce nemtii obositi dupa o zi de munca trebuie sa racneasca pe strazi "noi suntem poporul" paziti de politia lor, platita din banii lor in timp ce oaspetii lor, care au facut mii de km pe jos si in ambarcatiuni improvizate trebuie cazati cu forta.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole