Skip to Content

Nobel

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Nu-i usor sa ai un premiu Nobel

Ca tot suntem in plin sezon de premii Nobel sa ne gandim un pic si la amaratii care le iau. Nu, nu ma refer la cei care le iau din motive politice, nici la faptul ca Nobelul pentru pace a fost cea mai proasta idee pe care a avut-o vreodata Alfred Nobel, altfel un tip inteligent si bine intentionat, nici la faptul ca ca Nobelul pentru pace a devenit un fel de bolovan legat de gatul Academiei Suedeze, ci ma refer cei care iau Nobelul pe bune, cercetatorii, aia care muncesc pe branci ca omenirea sa mai avanseze un pic cu cunoasterea intr-o directie sau alta.

Brian Schmidt, unul din cei care au luat un Nobel in 2011 pentru descoperirea "energiei negre", povesteste cu mult umor cam cum devine viata unui laureat de Nobel.

Romania e ca un virus: unii fac boala, altii nu.

Probabil ca ati auzit deja ca un tip pe nume Stefan Walter Hell, nascut la Arad si crescut prin Timisoara a luat de curand Nobelul pentru chimie. Unul din cei cativa nascuti in Romania pana acum care au luat un Nobel la orice. Felicitari.

Dupa cum ati auziti/citit/vazut pana acum presa internationala cel mult pomeneste in treacat ca dl. Stefan Hell este un german nascut in Romania. Doar nascut. N-are nicio alta treaba cu Romania.

Syndicate content


Smokers