Skip to Content

Micii (ursuleti) mailatzi

O banala calatorie cu metroul sambata dupa-amiaza se dovedeste a fi punctul de plecare a unor profunde reflectii politico-antropologice. Ale mele. Pentru mine.

Langa scaunul meu din metrou se aciueaza un grup de mailatzi mititei (adica din aia din etnia lui Mailat, nu stiu cum sa le spun ca sa fie correct politic, intr-o lume obsedata de "political correctness"), undeva pe la 8-10 anisori. Aratau ca fugiti de acasa (asta doar de dragul expresiei, nu pareau sa aiba de unde sa fi fugit...) acoperiti de un strat gros de praf, imbracati cu niste chiloti timizi, negriciosi si foarte galagiosi. Unul avea tatuat pe un brat ceva ce semana cu un numar (parol!), mi-a trecut prin minte gandul fugar ca era bun de figuratie la prezentarea de moda a lui Herr Buergermeister Mazare.

Micutii mailatzi se harjoneau, se imbranceau, cantau ceva blues de-al lor si pastrau ritmul cu palmele.

Din prea multa pasiune pentru ceea ce faceau unul ajunge in bratele unei doamne care il apostrofeaza. Cel ce parea a fi seful micului grup simte ca a venit vremea sa intervina: "Ce vrei fa?" si isi bombeaza amenintator torsul costeliv si firav catre doamna. Doamna se uita neputincioasa in jur iar apoi in jos iar domnii de pe langa scena priveau mai degraba amuzati. Sansa doamnei este ca tinerelul nu ajunsese inca la varsta potrivita ca altfel poate se lasa si cu un viol. Dar e tanar, are viata in fata, e plina Europa de Regiane care il asteapta...
Recunosc ca nici pe mine nu m-a incercat vreun un fior interventionist, sunt putin confuzionat de vremuri, cu polical-correctness-ul, cu drepturile mailatizilor, etc. Uneori a lua apararea semenilor tai pur si simplu te costa prea mult...

Asa ca ma uit in continuare la tuciuriu copilas care se zburleste la doamna si ii spune dragalasenii erotice, de fata cu ceilalti caucazieni adulti care se bucura si ei de spectacol cum pot, fara sa zica nimic.

De aci incolo incep si reflectiile mele politico-antropologice de care va spuneam mai devreme, alimentate poate si de ultimile stiri vazute.

Incep cu stirea cu ursuletii care traiau in mod nepotrivit in comuna Pantelimon, inconjurati de oameni in loc sa traiasca in paduri inconjurati de semeni de-ai lor, alti ursuleti, mari si mici. Autoritatile au reactionat prompt in cazul ursuletilor si i-au dus intr-un loc mai potrivit cu felul lor de viata.

Mai ma gandesc deasemenea si la doamna Ritzi. Oare de banii pe care i-a dat pe scena buclucasa care a dus-o la menopauza politica oare cati metri patrati de tabara numai buna pentru ursuleti mailatzi ar fi putut sa cumpere la periferia Romei? Nu-i asa ca iesea de o mica rezervatie?

Cred ca de maine nu mai calatoresc ecologic cu metroul ci o sa merg cu masina. Imi recunosc limitele, nu mai vreau cu Teddy Bears...


Later edit: am gasit pe net o stire insotita de un videoclip cu "copii rromi periculosi", dupa cum ii numeste prezentatorul tv, copii care lovesc cu o bata un trecator in cap. Tot prezentatorul mai adauga ca nimeni nu intervine si ca politia nu le poate face nimic. Asta stim si noi deja. Noutati?

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole