Skip to Content

Margaret Thatcher

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

A murit Doamna de Fier

A murit Doamna de Fier a Europei. Vorbim desigur, de adevarata Doamna de Fier, care a aratat ca marea politica poate fi facuta cu fermitate, eleganta (chiar si) de femei. Cel mai important politician femeie de pana acum din Europa si probabil ca pentru multa vreme de acum incolo.

Mai mult de zece ani Margaret Thatcher a condus destinele Angliei si le-a influentat decisiv si pe ale Europei.

Alte aspirante de titlul de "Doamna de Fier" au inceput la tinerete prin a-si arata pasarica iar la batranete au sfarsit prin a le arata romanilor pasaroiul.
Pasaroiul Traian Basescu cum ar veni, pe care doamna Merkel l-a asezat cu degetzele ei de cremvursti inapoi in copacul din Cotroceni din care poporul roman incercase sa il scuture si sa il dea jos de-acolo.

Doua moduri de a face politica la feminin, fundamental diferite: unul elegant, ferm, fara compromisuri, ca cel al doamnei Thacher, care va ramane in istorie ca atare si altul dezarticulat, grotesc, penibil (si profund nedrept pentru romani) ca cel al Angelei Merkel.

Dar la cat penibil are de dus in spinare istoria germana (un Hitler, un Honecker, un Lafontaine, si tot asa) ce mai conteaza inca o pisi in plus, ratacita si imbatranita pe fotoliul lui Bismarck?

Syndicate content


Smokers