Skip to Content

Mântuirea promotională

Ultimele mele 5 laptopuri au fost toate ASUS. In diferite marimi, forme, arome si culori. De la ecran de la 7" pana la 14", ca mai mare ma dor ochii de la muschii spatelui.

Toate functioneaza in continuare, unul a facut niste bad-uri la hard, i le-am oblojit cu grija asa ca merge in continuare, altul a ramas fara doua taste, neesentiale. Unui al treilea ii scartie rau coolerul. Toate cinci au tastele tocite (parafrazandu-l pe Terente eu scriu mult si apasat la cioc). Cele cinci 5 laptopuri merg inca foarte bine si au fost pensionate fiecare individual pe motiv de varsta si nu de deces. Le am asezate vertical, intr-un raft, ca pe carti, unul langa celalalt, ma uit la ele cu drag.

Pentru ca toate cele 5 au mers ireprosabil si au fost din zona low-end m-am gandit ca pentru cel de-al saselea sa fac o aroganta si iau unul mai bunicel. Un i7, cu touchscreen, SSD, RAM mai mult decat crimele lui Iliescu, you name it.

Am gasit unul care corespundea portretului robot, un pic cam scumpicel pentru gustul meu. Vreo mie de iepuroi. Dafuq, doar o viata avem si doar un laptop putem cara cu noi in spate. Evident, in negocierile cu mine insumi a contat masiv faptul ca un laptop Asus rezista si rezista si rezista ca coafura din poveste. L-am luat.

A fost dragoste la prima vedere. Cand il deschideam dimineata il salutam "Scumpule", ceea ce tehnic vorbind era corect, a fost cam scump.

In urmatoarele 6 luni in buna traditie a laptopurilor Asus din viata mea si "scumpul" a functionat impecabil. Nicio gripa, niciun virus, niciun horcait, nimic, nada. Seara ii dadeam ecranul peste cap si il foloseam de tableta sau de kindle. Insa dupa sase luni i-a murit ecranul. Fara prea multe avertismente.

Cei de la service m-au luat de-o parte si mi-au spus cu blandete ca ecranul, placa de baza si cablul dintre ele sunt busite asa ca le-au comandat si mai asteptam. Deci da. L-am lasat la facut, cu inima cat un purice ca nu va fi gata in cele doua saptamani pe care le mai aveam pana la biletul de avion. A fost gata in ultimele trei ore din termenul legal de rezolvare de 15 zile. Nu stiu daca au jucat vreun rol orele petrecute cu baietii de la service in care ne-am povestit vietile, ore in care ei imi explicau ca nu inteleg eu legea cu 15 zile, cum ca in principiu abia dupa 15 zile ei ar putea primi vesti de la producator si apoi, sigur, o sa ma informeze si pe mine. Dar au fost fix 15 zile. A cinspea zi, la inchiderea programului l-am luat acasa, sperand sa mearga din nou.

Pentru ca atunci cand l-am cumparat Asus avea pe rol o promotie ceva gen "daca se strica ti-l reparam noi si iti dam si banii inapoi" m-am gandit sa socializez si eu cu functionarii Asus si le-am trimis un email in care le-am spus povestea trista. Mi-au cerut copie dupa factura, fisa de service, una, alta si mi-au zis ca o sa mai ma caute ei.

O vreme m-am gandit ca si campaniile astea promo sunt ca promisiunile din campaniile electorale. Insa Asus mi-a trimis un email prin care m-au anuntat ca mi-au trimis in banca banii pe laptop. Linia de subiect incepea cu "PROMOTIONAL REDEMPTION ASUS". Pentru cei de la grupa de franceza o posibila traducere ar fi "mantuirea promotionala". Sau poate "mantuirea prin promotie". Sau una mai indrazneata - de ce nu? - "ASUS ne mantuieste". Cumva pe acolo. Whatever. Amin.

Buun. Deci de cand mi-au intrat in cont banii trimisi de Asus eu unul nu mai pot sa imi mai alint laptopul dimineata cu "scumpule", mi s-ar parea o ipocrizie si o inexactitate. Vorba lui Fernando Pessoa, "urasc minciuna pentru ca este o inexactitate". Asa ca acum imi alint laptopul cu "gratisule".

Iar Gratisul imi raspunde la salut bazaind scurt din cooler. Si merge in continuare foarte bine si poate ca se gandeste uneori la ziua in care se va adauga cu demnitate raftului cu inaintasii lui, celelalte laptopuri Asus. Loc de liniste, fara virusuri, fara zbucium, fara downloaduri.

V-am spus ca mie imi plac laptopurile Asus? Nu, n-ati ghicit, acesta nu este un advertorial, eu nu scriu advertoriale, este doar momentul in care imi contemplu primul laptop gratis din viata mea. Si cant redemption song, ceea ce va urez si voua. Laughing out loud

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole