Skip to Content

Macar Basescu era uneori amuzant

Unul din cele mai recente scandaluri politice din Romania, cel cu noul Cod Fiscal votat de parlament si trimis de presedintele Iohannis inapoi doar pentru ca poate imi aduce aminte de scenele acelea horror cu tigancile care, atunci cand sunt incoltite isi iau copiii de picioare si lovesc cu ei in agresori.

Tehnica hard-core de supravietuire, copiii pot fi destul de contondenti, contin parti tari (adica oase) iar scopul (supravietuirea clanului) scuza mijloacele. In plus, multi fraieri sunt atat de socati de copiii folositi ca arme incat se feresc de ei si uite asa se fasaie conflictul. Mai latra putin de ambele parti si se retrag fiecare de-a stanga si de-a dreapta drumului.

Eu n-am crezut nici macar o milisecunda imaginea vanturata prin presa budista, iubitoare de armonie cum ca ar exista de fapt un fel de echilibru secret intre presedinte, castigatorul alegerilor si premier, perdantul alegerilor, ramasi amandoi printr-un capriciu pervers al sortii sa imparta ciolanul puterii. Unul e la butoanele executive si sta agatat de ele iar celalalt isi doreste sa ajunga la butoane si se foloseste pentru asta de micile hack-uri pe care i le permite constitutia. Basescu-style.

Atunci cand dupa zece ani de tiganie basista ne-am pricopsit cu un presedinte alexitimic m-am consolat cu doua ganduri-sperante:

1. ca PSD-ul nu are toata puterea, asa ca va fi nevoit sa se poarte in continuare cat de cat civilizat si
2. ca avand un presedinte care da semne de echilibru psiho-emotional (spre deosebire de predecesorul) am scapat de circul permanent dintre cele doua palate, Cotroceni si Victoria.

Marile dezamagiri vin din marile sperante. Faptul ca romanii au votat un presedinte care nu are toate cuvintele la el nu inseamna ca au castigat automat si lipsa de circ. Si mutii pot fi mitocani si agresivi. Si surdo-mutii pot sa isi bata nevestele sau sa fie conflictuali. Lipsa spontaneitatii nu inseamna lipsa conflictualitatii...

Ca in povestea cu tigancile, presedintele sas al tuturor Romanilor apuca de picioare copilul, adica noul Cod Fiscal, care are o fizionomie destul de liberala pentru unul mosit de stanga - re(a)ducerea TVA la nivelul pre-basist de 19% etc - si incearca sa isi loveasca cu el adversarul politic.

"Cred că e totuși inexplicabil, pentru că este un Cod liberal, votat de liberali, dorit de dl Iohannis, brusc, respins. Și eu nu am decât două explicații. Ori e un gen de joc de blocaj politic, să nu facă Ponta Codul Fiscal, ceea ce mi se pare un joc de foarte joasă factură, ori este vorba despre interese externe României, domnul Iohannis nu a avut ce să facă decât să le pună în aplicare. Ăsta este un lucru pe care nici măcar Traian Băsescu nu-l făcea."

Victor Ponta

Macar Basescu era uneori amuzant cu bancurile lui misogine, homofobe si rasiste pe seama adversarilor politici si a ziaristilor. Salamul sasesc care isi plimba milfa sumar imbracata pe la mai-marii Europei nu este.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole