Skip to Content

Liberalii si Romania

Romania ca o masina condusa cu frana de mana trasa. Asta pare sa fie specialitatea de netagaduit a politicienilor romani, indiferent de culoare politica, culoare a tenului si orice alta culoare.

E acum la moda sa il injuri pe junele Ponta pentru felul in care conduce Romania printre gropile crizei contemporane uitand de tovarasii lui de joaca liberali care, in lipsa accesului la volanul Romaniei, trag frana de mana ori de cate ori pot sa puna mana pe ea si incearca sa apuce volanul.

O initiativa juridica recenta venind din partea a doi deputati liberali, Nini Sapunaru si Tinel Gheorghe vrea ca duminica si sarbatorile legale supermarketurile sa fie inchise prin lege.

Motivarea acestei interventii cu parfum de dictatura sudamericana in anorexica economie de piata a Romaniei e una de iti sta ceasul: ca oamenii sa petreaca mai mult timp in familie si nu facand cumparaturi!

”limitarea va determina consumatorul roman sa se concentreze pentru cumparaturile zilnice sau saptamanale in zilele lucratoare (...) urmand sa se reorienteze pentru familie, miscare in aer liber, cultura”.

De unde pot sa speculez ca atunci cand dl. Nini Sapunaru era mic tatal lui isi abandona familia in timpul weekendurilor pe care prefera sa le petreaca printre rafturile alimentarelor, iar micul Nini de odinioara ajuns acum pe cai mari parlamentar liberali vrea ca alti copii sa nu mai sufere ca el lipsa tatalui in weekend.

Daca aceasta crancena prostie "liberala" va trece in Parlament (nu m-ar mira nimic, Parlamentul Romaniei pare sa fie un laborator international pentru a testa absurditati economico-politice) inteleg ca de acum incolo unui lefegiu obisnuit de pe ogoarele corporatiilor patriei care a uitat sa isi cumpere hartie igienica in timpul saptamanii nu-i ramane nimic de facut in weedend decat sa astepte cu rabdare ziua de luni. Si, intre timp, poate se mai usuca.

Asa cum ar trebui sa se usuce si liberalismul romanesc, tot mai cleios in ultima vreme. Sa se usuce pas cu pas, vorba altui mare liberal de ocazie, pana nu usuca ei de tot Romania.

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole