Skip to Content

Legea privind câinii fără stăpân intra in vigoare

Curtea Constituţională a stabilit, miercuri, că Legea privind câinii fără stăpân este constituţională. In consecinta, Traian Basescu a semnat miercuri, 25 septembrie, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

A trebuit sa moara inca un copil ca mioritica opinia publica din Bucuresti sa se hotarasca sa isi ceara dreptul de a nu mai trai ca in tarile africane impreuna cu animale salbatice.

O lege europeana, generoasa, care da sansa cainilor fara stapan culesi de pe strada sa fie revendicati sau adoptati timp de 14 zile. Apoi aceeasi lege da posibilitatea primariilor care au cu ce si doresc sa ii pastreze pe caini orice alta perioada. Atentie: legea NU obliga primariile sa omoare cainii in nicio perioda. Doar le ofera cadrul legal sa o faca daca nu au alternativa. Aici e momentul in care ONG-urile ar putea veni cu solutii si ajutoare. Insa ONG-urile nu vor sa vina cu ajutoare, ONG-uri vor sa primeasca ajutoare. Iar solutia aparata de ONG-uri cu dintii (no pun intendet) a fost pana acum una singura: cainii pe strada.

Nu sunt naiv, nu cred ca problema se va rezolva acum si aici doar cu o lege publicata in Monitorul Oficial. Dificultatile tehnice sunt uriase. 65.000 de animale salbatice reprezinta o populatie uriasa, de capturat, cazat, eutanasiat iar apoi incinerat. Costurile sunt uriase.

Sa nu uitam ca ONG-urile care pana acum au supt big time de la buget, de la fraierii cutzofili nu se vor lasa cu una, cu doua. Chiar daca printr-un miracol maine ar disparea toti cainii salbatici din Bucuresti vor aparea din nou pui de caine abandonati, chitzaind prin boschetii orasului. Puii sunt simpatici, vor fi tolerati, vor creste, vor face pui la randul lor. Populatia de caini salbatici se reface rapid. Stiu ca suna a teoria conspiratiei dar este convingerea mea ferma ca ONG-urile criminale care au transformat Bucurestiul in cea mai mare rezervatie de caini salbatici din lume nu sunt straine de alimentarea strazilor bucurestene cu "prospatura" de-a lungul anilor.

Igiena orasului nu e diferita de igiena personala. Nu e suficient sa faci un dus si sa fii curat toata viata. La fel si orasul. Nu e suficient sa il cureti odata de caini si sa fie curat tot restul istoriei. Dusul e o necesitate zilnica. Curatatul orasului de caini salbatici trebuie sa fie o obligatie zilnica a primariei. Avem buget, avem personal, mai nou avem si legea. Let's do it, guys.

Iar cutzofilii pot invata drumul pana la cel mai apropiat adapost unde pot sa isi bucure ochiul cu haitele de maidanezi aflati in tarcuri. Eventual sa se joace cu ei (doar se stie, cainele nu ataca omul bun) sau chiar sa isi bage si copiii in tarc (doar se stie, maidanezul nu ataca copiii decat daca sunt provocati). Eventual sa le duca cate o plasa de paine mucegaita. Si sa deplanga impreuna cu maidanezii ca exista oameni care nu doresc sa traiasca impreuna cu cainii.

Legea privind câinii fără stăpân intra in vigoare. S-ar putea sa fie un pas serios pentru normalizarea vietii din orasele Romaniei. Spre tristetea bugetelor lui "Cutzu-cutzu", "Drei Pfoten", "Stray Dog Supremacy" si altora.

Maidanezilor, sa muriti in pace. Cutzofililor, sa traiti in chinuri. Similare cu ale zecilor de mii de bucuresteni muscati anual de cainii cultivati pana acum pe strazi de iresponsabilitatea voastra.

Comments

Citesc, in sfarsit, un

Citesc, in sfarsit, un articol, care include toate datele problemei! Romanii au devenit "foarte sensibili" la aceste suflete, nimic rau... doar ca, ma macina si pe mine o intrebare "Cum poti fi atat de "sensibil" cu sufletele de catei, dar sa nu-ti pese de copiii din centrele de plasament; de batranii care mor in case si sunt "descoperti" doar dupa ce "un iz de cadavru, derajeaza nasucul fin al vecinilor"; de sufletele oamenilor care mor pe patul de spital, fara a primi, macar, cel mai ieftin Calmat (farmacia spitalului nu mai are resurse), fara a primi o vizita de la un apropiat, fara ochiada unei asistente, iritata de lipsa respectului, respectiv, a salariului mic, dar totusi, semnificativ! Cum?"

Stiu ce zici cu batranii, in

Stiu ce zici cu batranii, in blocul in care am eu biroul s-a intamplat asta cu muritul si mirositul de cateva ori in ultimii ani. Sad

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole