Skip to Content

Le salut roumain

Va mai aduceti aminte de mizeria aceea cu "salutul romanesc" ("S'il vous plaît, Messieurs, Mesdames!") lansata de un post de televiziune francez si promovata apoi discret de restul? "Salutul romanesc" fiind forma cu care cersetorii din Franta se adreseaza trecatorilor.

Nu-i putem suspecta pe realizatorii tv de prea multa spontaneitate pentru simplul motiv ca tot publicul din sala parea ca a repetat mult ca sa le iasa bine.

Daca cunoasteti vreun francez, ei bine, astazi e o zi mai speciala pentru francezi. Puteti sa le transmiteti salutul vostru romanesc calduros. Le Salut Roumain. Laughing out loud

Astazi, 18 iunie 2015 se implinesc fix 200 de ani de la Waterloo, adica de cand visele francezilor de a deveni stapanii Europei condusi de o piticanie corsicana s-au terminat jenant la o ferma dintr-un sat din Belgia. Waterloo.

De curand francezii au insistat sa le reaminteasca belgienilor cat de mici pot fi uneori, ei, francezii. Nu doar la Waterloo, ci si in prezent.

Povestea e simpla. Belgia s-a hotarat sa scoata o moneda aniversara pentru Waterloo, adica atunci cand Europa a scapat de micul lor Stalin al momentului. Francezii au gasit de cuviinta sa...impiedice administrativ scoaterea monezii de doi euro, pe motiv de ceva hemoroizi istorici cu care au ramas de la Waterloo, folosindu-se de chichite comunitare.

Belgienii au demonstrat ca au simtul umorului si s-au folosit de aceleasi chichite comunitare, care le permit sa scoata euroi pentru nevoi locale si cu valori atipice asa ca au scos o moneda non-standard de 2,5 euro cu Waterloo pe ea.

Daca intalniti azi vreun francez salutati-l romaneste si din partea mea. De 2,5 euro.

S'il vous plaît, Messieurs, Mesdames! Happy Waterloo! Laughing out loud

Comments

Eh, nu o lua personal...

Eh, nu o lua personal...

Stim ca esti un om de calitate si nu ceri de pomana. Smile
Nici francezilor nu le e bine, te asigur.
Unde mai dau eu cu sapa trec multi straini si imi spun, mai ales cei din occident, ca se asteptau ca Romania sa fie goala... teritoriu nepopulat.

Smile

le urez in continuare tot Waterloo-ul din lume

Nu stiu daca francezilor le este bine sau rau dar in privinda romanilor fie sunt ignoranti si confunda romanii cu etniile conlocuitoare (care apartin de fapt intregii Europe, inclusiv Frantei), fie sunt rau intentionati si fac aceasta "confuzie" intentionat ca o forma de a-i insulta/umili pe romani.

Dupa cum ziceam si mai devreme, sunt destul de mici, asa in gesturi. Ca si corsicanul ala de Napoleon.

Asa ca le urez in continuare tot Waterloo-ul din lume. Laughing out loud

Ai si tu dreptate aici. Ar

Ai si tu dreptate aici.

Ar putea sa fie recunoscatori pentru unul ca Cioran. Enescu sau Coanda, care i-au onorat cu prezenta. Dar ma rog... Nimeni nu traieste in treecut.

Pe lista asta trebuie pus si francezul Brancusi

Pe lista asta trebuie pus si francezul Brancusi, de care francezii sunt mai mandri decat de toti ceilalti enumerati de tine la un loc.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole