Skip to Content

La multi ani cu traditii

Cred ca unul din cele mai negre cosmaruri ale romanului este sa i se termine tuica de Craciun sau de Pasti. Adica fix acele momente in care mirosul e tuica este asociat din ADN cu evenimentu'.

Eu nu sunt un mare fan al mirosului de tuica, dar dintr-un fel de nostalgie alcoolico-danubiano-pontica am tinut un dulap o cantitate de licoare, sa fie acolo. Cu plusul ca era facuta si de mana mea, rezultatul unui experiment (reusit as zice eu) de chimie alimentara de acum mai multi ani.

Vine si momentu' cu schimbarea de la 2014 la 2015, ala de la miezu' noptii asa ca ma gandesc ca e un bun moment sa aducem mirosul Romaniei profunde in indepartata Hibernie. Si ce miros mai romanesc ar putea fi daca nu cel de tuica handmade?

Tuica din aia facuta cu lemne furate din padure (ma rog, eu le-am cumparat de la cel care le-a furat), cu samburii aruncati departe de casa, ca sa se stearga urma distileriei ilegale, etc. Buun.

Acum vine cosmarul. Tuica romaneasca pe care ma bazam eu pentru reimprospatarea atmosferei si traditiei s-a dus undeva in bezna istoriei. La fel ca si tezaurul romanesc din secolul trecut, flota romaneasca sub talpa lui Basescu, Bugeacul si toate celelalte. Din motive la fel de transparent-enigmatice.

Asa ca nu mai stau ca Miorita si trec la planul B: Hot Whisky facut ca la carte, din ala care vindeca si gripa aviara.

Reteta de hot whisky e simpla pentru cei interesati.


Pentru ca suntem in Irlanda luam o licoare irlandeza (in cazul meu un Tullamore aflat la indemana), cate un shot de persoana care vrea sa respecte traditia, ii adaugam 2 lingurite de zahar brun (ala alb nu e bun), 4 cuisoare de persoana, cate o felie de lamaie fara samburi. Se fierbe apa chioara in ceainic si se toarna fiarta in cantitate egala cu whisky-ul peste whisky.

Cam asta-i treaba cu "hot whisky", pur si dur, si chiar daca nu e tuica fiarta, mai atenueaza din anxietatile Anului Nou si omoara din germeni, pe dinafara si pe dinauntru.

Un An Nou fericit, salutari doamnei Iohannis si haterilor care-i comenteaza fustele scurte si sper sa va mai rataciti pe blogul meu si in anul care tocmai a inceput.

Sláinte!

Comments

Romania Profunda

Iti doresc un an nou fericit, cu sanatate si implinirile asteptate de tine!

M-am trezit hahaind in linistea noptii cand am citit asocierea ta intre Romania profunda si lemnele furate din padure. Totusi, nu am inteles ce s-a intamplat de fapt cu tuica.

Smile

s-a consumat fara sa imi dau

s-a consumat fara sa imi dau seama.

Cu totii ne consumam fara sa ne dam seama si intr-o zi ne terminam. Laughing out loud

Un gand demn de luna reducerilor ...

Da, dar hai sa vedem ce mai avem de oferit pana ne consumam... Mi-a placut mai mult commentul celalalt, cel cu greierele si furnica.

Wink

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole