Skip to Content

La final de zece ani de capete in gura

Astazi, 21 decembrie in timp ce femeile de serviciu de la Cotroceni strang sticlele goale, sosetele murdare si aerisesc in asteptarea noului chirias mi-am adus aminte de un banc mai vechi, poate il stiti.

Se spune ca la o vizita oficiala a unui sef de stat roman in SUA cei doi presedinti, roman si american (*de regula se completeaza cu numele presedintilor curenti din ziua cand se spune bancul Wink ) incep sa se tachineze pe tema inteligentei garzilor lor de corp.

Presedintele american spune "bodyguarzii mei au o inteligenta superioara, sunt selectati cu teste de IQ si apoi sunt antrenati sa gandeasca in orice situatie, pentru mine este esential ca ei sa gandeasca. Daca le-as da un ordin nerezonabil, ilegal sau abuziv, nu l-ar indeplini. Orice ordin le dau mai intai il analizeaza rapid si cu atentie si apoi actioneaza. Uite, hai sa iti fac o demonstratie."

Presedintele american il cheama pe unul din bodyguarzi si ii spune "John, iti ordon sa ii dai un pumn presedintelui Romaniei". La care John zambeste politicos si spune "buna gluma, Sir" si se retrage.

Vine randul presedintelului Romaniei "la noi bodyguarzii sunt antrenati sa se gandeasca nu atat inainte de executarea unui ordin, cand timpul de reactie e critic, cat mai ales dupa ce au actionat, pentru a extrage invataminte utile din fiecare situatie. Sa iti fac o demonstratie. Gigele, vino repede aici si da-i un pumn presedintelui SUA".

Moment in care Gigel se repede si ii da un pumn presedintelui SUA. Dupa ce toata situatia se linisteste cei doi presedinti se aseaza din nou la masa in timp ce bodyguardul roman Gigel statea intr-un colt meditativ.

Presedintele SUA intreaba ce face Gigel. "Pai nu v-am spus, se gandeste, evalueaza situatia. Gigel, la ce le gandesti in acest moment?".

Apoi, domnu' presedinte, eu ma gandesc ca la pumnul ala de mai devreme mergea si un cap in gura

Asta era bancul, poate il stiati.

Astazi Traian Basescu, acest "Bodyguard care gandeste" al democratiei din Romania isi face pe repede inainte bilantul celor zece ani de capete in gura date date adversarilor lui politici si romanilor in general in numele statului de drept. Iar in finalul mandatului sau intra in vigoare si dreptul serviciilor de a ne monitoriza mai atent telefoanele si calculatoarelor.

Acele servicii pe care el le-a iubit atat de mult.

Mesajul meu pentru români e că suntem în siguranţă. În această arhitectură a securităţii naţionale, serviciile româneşti de informaţii, SRI, SIE, sunt totalmente conectate la sistemele de informaţii ale aliaţilor.(...)

Am convingerea că ultima legislaţie care vizează punerea la îndemâna serviciilor a accesului la internet şi un control al operatorilor pe cartelele pre-pay este o măsură care poate preveni atacuri cibernetice la adresa României"
Traian Basescu, la final de mandat

sursa foto

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.

More information about formatting options

CAPTCHA
Demonstreaza ca esti barbat si nu robot si raspunde la intrebarea de mai jos. :)
Fill in the blank


Smokers | articole