Skip to Content

Iran

warning: Creating default object from empty value in /home/paradigma/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Prima femeie din istorie laureata pentru cel mai important premiu in matematica

Pentru prima oara in istorie cel mai important premiu de matematica, echivalentul Nobelului pentru matematica a fost acordat unei femei.

Respiram adanc, ne relaxam, terminam cu glumele misogine, gata, e dovedit, o femeie poate sa aiba performanta de top in matematica. Buun.

Insa inainte de a va spune ca in sfarsit, echilibrul universului corectitudinii politice a fost restabilit, tre' sa va mai spun ceva. Exista un mic detaliu.

Prima femeie din istorie care a primit Fields Medal este o iraniana.

Spatiul, ultima frontiera...

China tocmai se pregateste de prima aselenizare. Deocamdata fara chinezi, doar ceva roboti la bord dar sunt convins ca vine curand si randul chinezilor pe luna. China devine astfel a treia tara din istorie care reuseste sa trimita "ceva" pe luna si aduca acel ceva inapoi. Zic "ceva" pentru ca eu fac parte dintre aceia care cred ca misiunea americana pe luna cu om la bord e a doua mare minciuna a secolului trecut. De prima mare minciuna a secolului trecut nu vorbim in public ca e ilegal. Tongue Dar, din fericire a spune ca aseleenizarea americana e o minciuna nu e ilegal. Inca. Asa ca profitam si vorbim repede, cat se mai poate. Laughing out loud

Despre dulai nucleari, maidanezi nucleari si (in)satisfactii orale

O stire care poate pentru multi romani inecati in taxele si impozitele regimului basesco-pontic a trecut neobservata: sase puteri mondiale au ajuns la un acord istoric cu Iranul

De unde un observator superficial si grabit ca mine poate trage cateva concluzii geopolitice rapide.

1. Lumea nu e un loc al egalitatii intre catzei, ci exista in continuare super-puteri adica super-dulai care fac legea geopolitica.

Bullying as usual...

Am auzit ca oamenii de stiinta israelieni vor sa dea o mana de ajutor confratilor lor intru cercetare atomica care traiesc in Iran si sa intervina pe ici, pe colo in arhitectura/geografia locului. Mai darama o cladire inestetica, mai modifica orarul unei universitati. Mai pun putina presiune pe fizicienii iranieni ca sa progreseze mai rapid cu cercetarile. Asa cum a facut la vremea lui si JFK adica a pus un pic de presiune sanatoasa pe fizicienii israeliti. Din pacate pentru el si mandatul lui un pic cam prea multa. Cercetarile au progresat mult mai rapid decat era nevoie, mandatul lui JFK s-a terminat mult mai repede decat era nevoie iar principalii actori ai acestei dramolete au devenit nume de aeroporturi internationale. Restul e cancan istorie. Smile

Vestea buna este ca Iranul nu e Irak si se va putea mai greu. Vestea proasta este ca ar fi dispusi sa incerce totusi. Sad

Presa israelita musteste de articole in care povestesc ei, ca fetele, cum ca ar avea "dreptul moral" de a ataca Iranul. Mda. Drept moral.

Syndicate content


Smokers